Vreme čitanja: oko 1 min.

"Orban i ja ćemo posetiti Fica": Vučić o pokušaju atentata na slovačkog premijera

A. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić je istakao da se nada da će Fico brzo da se oproavi, te je u obraćajnu potvrdio da će zajedno sa premijermom Mađarske, Viktorom Orbanom, posetiti Roberta u predsojećim danima.

  • 24
Konferencija, Aleksandar Vučić, komesar Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Oliver Varhejije Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Republike Aleksandar Vučić u Ruskom domu u Beogradu drži govor na temu "Revizija istorijskih činjenica i otpor slobodarskih naroda". Na samom početku obraćanja predfsednik Srbije osvrnuo se na pokušaj atentata na slovačkog premijera Robetra Fica.

Vučić je istakao da se nada da će Fico brzo da se oproavi, te je u obraćajnu potvrdio da će zajedno sa premijermom Mađarske, Viktorom Orbanom, posetiti Roberta u predstojećim danima. 

"Želeo bih na početku, vaša svetosti, da vas zamolim zajedno sa svim arhijerejima naše crkve, ako to smem i u vreme Sabora (SPC) da učinim, da se svi zajedno molimo za zdravlje i oporavak našeg brata i prijatelja Roberta Fica i da mu Bog podari dug život", rekao je Vučić i dodao:

"On je svojom upornošću, marljivošću, ogromnom energijom to uspeo, a bio je nepokolebljiv i danas je nepokolebljiv prijatelj Srbije. I verujem da će to zauvek ostati, kao što su i on i Slovačka u našim srcima, jer kao malo ko, uvek su bivali na strani Srbije i nikada to nećemo zaboraviti. Nadam se da ću imati prilike uskoro sa njim da razgovaram kao što sam razgovarao sa njim pre nekoliko dana. I verujem da ćemo imati bolje vesti u danima koje su pred nama."

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđije

    15. maj 2024 | 19:33

    Pokušaj atentata na premijera Fica je tragičan događaj koji zahteva jedinstvo i zajedničku podršku. Vučićeva i Orbanova poseta će sigurno pružiti moralnu podršku Ficu u njegovom oporavku

  • Ivana

    15. maj 2024 | 19:35

    Vucic je dobar covek i sa svima je u prijateljskim odnosima. Lep gest od njega.

  • Svetolik

    15. maj 2024 | 19:34

    Vučićeva posvećenost očuvanju veza s prijateljskim zemljama poput Slovačke je primer za nas sve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA