≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpredsednik Vlade RS Aleksandar Vulin o pismu koje je Kurti dobio od Francuske, Nemačke i Italije

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nije problem Kurti, problem je EU koja nije održala svoju reč, evo već 11 godina", kaže Vulin

  • 6
Aleksandar Vulin Foto Pokret socijalista

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin o pismu koje je Kurti dobio od Francuske, Nemačke i Italije kaže da "takozvano Kosovo ne može da bude u Savetu Evrope zato što nije država, a ne zato što nije formirana ZSO".

"Takozvano Kosovo ne može da bude u Savetu Evrope zato što nije država, a ne zato što nije ispunilo svoje obaveze iz Briselskog sporazuma. Statut ZSO predlaže upravljački tim, izabran i potvrđen i čine ga Srbi iz četiri opštine sa severa Kosova i Metohije, a ne Šiptari ili Lajčak. Tako je dogovoreno 2013. godine sa pretstavnicima Evropske unije. Nije problem Kurti, problem je EU koja nije održala svoju reč, evo već 11 godina. I neka Francuska, Nemačka i Italija i čitava EU prestanu da pominju Republiku Srpsku kao negativan primer. Republika Srpska je formirana Dejtonskim sporazumom i kada se dogovor poštuje i Bosna i Hercegovina funkcioniše. Ako je BIH nefunkcionalna, kao što Francuska, Nemačka i Italija očigledno smatraju, onda za to krivicu snose stranci koji vladaju u BiH i oni koji u BiH pokušavaju da ukinu Republiku Srpsku", poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin reagujući na Kurtijevo pismo koje su mu uputile Nemačka, Francuska i Italija, a u kome se ističe da Priština nije ispunila uslove međunarodne zajednice po pitanju članstva u Savetu Evrope, obzirom na to da nije napravljen ni jedan konkretan korak ka formiranju ZSO, te su dodali da oni ne žele nefunkcionalno Kosovo i da se ZSO ni po čemu ne može porediti sa Republikom Srpskom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган

    17. maj 2024 | 11:30

    Курти ради САМО оношто му САД и УЕ дозволе .Све друго су празне приче избуњивање света .У СВЕ светске проблеме је умешана САД.Они ТОНУ и ЦЕО СВЕТ трба са њима да потоне .То је дуготрајан процес и биће срећа да не изазову нуклЕарни рат .ЕЛИТА која жели САМО ЗЛАТНУ МИЛИЈАРДУ је спремна да планету земљу остави без живота ако они нису УПРАВЉАЧИ СВЕТОМ .Ово је суштина а све друго су само узгредне епизодек које се као такве наметну због ОТПОРА које чине 85% осталог света .

  • Zg

    17. maj 2024 | 11:39

    Nema mira na zapadnom balkanu dok se Srbija ne odrekne iperijalizma i svede na Beogradski pašaluk.

  • Cuki

    17. maj 2024 | 17:57

    Vulin idi uzmi pasos prekini gluposti🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA