Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić razgovarao sa Dodikom: Republika Srbija i Republika Srpska će se 23. maja zajednički boriti za istinu

I. A.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Republika Srbija i Republika Srpska će se 23. maja ove godine, zajednički i jedinstveno, boriti za istinu, ponos i dostojanstvo srpskog naroda", napisao je predsednik Vučić na zvaničnom Instagram nalogu

  • 22
Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

"Ključna tema razgovora bili su odnosi Republike Srbije i Republike Srpske i reakcija celokupnog srpskog naroda na izglasavanje Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Obavestio sam predsednika Dodika o naporima koje Republika Srbija preduzima kako bi se zaštitili vitalni nacionalni interesi srpskog naroda, ali i međunarodno javno pravo, još jednom ponovivši da bi usvajanje takve rezolucije značilo otvaranje Pandorine kutije za budućnost uz otvaranje nebrojeno mnogo rana iz prošlosti.

Istovremeno, predsednik Dodik me je informisao o razgovorima koje je imao u Budimpešti sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i daljim perspektivama razvoja odnosa Srbije i Srpske.

Predsednik Dodik upozorio me je da će donošenje rezolucije o genocidu u Srebrenici imati katastrofalne posledice na odnose unutar Bosne i Hercegovine.

Posebna tema razgovora bio je predstojeći Sabor srpskog naroda zakazan za 8. jun u Beogradu, za koji su dogovorene brojne zajedničke aktivnosti, potpisivanje memoranduma i sporazuma, kao i događaji koji će potvrditi jedinstvo naroda i njegovo pravo da očuva svoja ognjišta, bude svoj na svome i zaštiti pravo na budućnost generacija koje dolaze.

Republika Srbija i Republika Srpska će se 23. maja ove godine, zajednički i jedinstveno, boriti za istinu, ponos i dostojanstvo srpskog naroda", napisao je predsednik Vučić na zvaničnom Instagram nalogu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    17. maj 2024 | 14:50

    Zajedno smo jaci . Zivela Srbija i R.srpska.

  • ava

    17. maj 2024 | 14:34

    Napori Republike Srbije da ocuva nacionalne interese je evidentna!

  • Maja

    17. maj 2024 | 14:36

    Изузетно битан састанак на ком су односи две земље, једног народа, постали још јачи. Морамо по сваку цену да останемо јединствени.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA