Vreme čitanja: oko 2 min.

Dačić obišao rekonstruisanu zgradu Uprave za vanredne situacije u Nišu: Veoma je bitno da postoji oprema

Vreme čitanja: oko 2 min.

"To je od vitalnog značaja za građane Srbije jer u najtežim trenucima mnogo toga zavisi od brze reakcije Sektora za vanredne situacije", rekao je Dačić

  • 0
Ivica Dačić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obišao je danas Policijsku upravu i Upravu za vanredne situacije u Nišu Dačić je istakao da je razlog njegovog boravka u Nišu upravo to što je zgrada Uprave za vanredne situacije nedavno kompletno rekonstruisana.

"To je od vitalnog značaja za građane Srbije jer u najtežim trenucima mnogo toga zavisi od brze reakcije Sektora za vanredne situacije, odnosno od ljudi koji se bave spasavanjem bilo da je reč o poplavama, požarima ili nesrećama kao što je jučerašnji sudar dve železničke kompozicije u Beogradu. Veoma je bitno da postoje uslovi za brzo reagovanje, da postoji oprema i da postoje obučeni ljudi", istakao je Dačić.

On je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova kompleksno i od vitalnog značaja za našu državu, a on će se potrudi da bude najbolje ministarstvo u Vladi Srbije.

"Bez jake policije i jake vojske nema jake države. Naš glavni cilj je očuvanje bezbednosti Srbije i svih građana, ali i sve drugo što spada u domen rada MUP-a, a to je beskompromisna borba protiv kriminala, borba za očuvanje javnog reda i mira borba. Da budemo u punom smislu te reči servis građana, odnosno da budemo u službi građana. Kada pričamo o Uprvi za upravne poslove da se omogući što bolje uslovi za izdavanje ličnih dokumenata. Već sam čuo primedbe da postoje velike gužve, naročito u letnjem periodu", izjavio je Dačić.

On je kazao da postoji potreba za sagledavanjem trenutnog broja zaposlenih u MUP-u i dodao da tamo gde je to neophodno mora doći do popunjavanja mesta, ali bez toga da se nekome nađe radno mesto po svaku cenu.

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Nišu, Srđan Mitrović, rekao je da su dobili mnogo bolje uslove za rad nakon što je zgrada uprave kompletno rekonstruisana.

"Izvedeni su svi spoljašnji radovi, počev od krova, fasade, nova stolarija je postavljena, kompletno je renoviran plato, garažni prostor za vatrogasna vozila, kancelarijski prostor i prostorije za boravak vatrogasaca-spasioca i radnika Uprave. Dobro smo opremljeni, ali u planu je nabavka novih vozila. Vatrogasno-spasilačka brigada sada ima 21 vozilo, od toga 12 vatrogasnih, osam terenskih i jedno specijalno vozilo za gašenje šumskih požara", istakao je Mitrović.

On je kazao da vatrogasnoj brigadi radi 91 vatrogasac-spasilac, a ukupno Uprava broji ukupno 178 zaposlenih, zajedno sa inspektorima preventivne zaštite i inspektorima civilne zaštite. Uprava za vanredne situacije, istakao je Mitrović godišnje na području Nišavskog okruga ima 1.500 do 1.600 intervencija, a priskače i pomoć ljudima u drugim zemljama, pa su tako intervenisali i u Grčkoj i u Turskoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA