Vreme čitanja: oko 1 min.

Đurić, Vulin i Dodik uputili saučešća povodom pogibije Ebrahima Raisija i Amira Abdolahijana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đurić, Vulin i Dodik uputili saučešća povodom pogibije Raisija i Amira Abdolahijana

  • 1
Aleksandar Vulin Milorad Dodik Marko Đurić Iran Raisi saučešće Foto-montaža: Tanjug/Nemanja Jovanović, Tanjug/Strahinja Aćimović, Tanjug/AP, TV Pink, Shutterstock

Šef srpske diplomatije Marko Đurić, potpredsednik Vlade Aleksandar Vulin i predsednik Republike Srpske uputili su danas saučešća povodom pogibije predsednika Irana Ebrahima Raisija i iranskog ministra spoljnih poslova Hoseina Amira Abdolahijana.

-Nakon helikopterske nesreće koja je odnela živote ministra inostranih poslova Hoseina Amirabdolahiana, predsednika Ebrahima Raisija i njihove delegacije, izražavamo saučešće iranskom narodu, vladi i porodicama žrtava, navodi se u izjavi saučešća Marka Đurića, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Potpredsednik Vlade Vulin uputio je saučešće iranskoj državi i iranskom narodu povodom tragične smrti predsednika Ebrahima Raisija

-Duboko me je pogodila vest o tragičnoj smrti predsednika Ebrahima Raisija i ministra spoljnih poslova Hoseina Amira Abdolahijana, ističe se u saučešću Vulina.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Vulin je naglasio da je predsednik Raisi bio istinski prijatelj Srbije, koji je poštovao njen teritorijani integritet i celovitost.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća vrhovnom poglavaru Islamske Republike Irana ajatolahu Aliju Hamneiju povodom nesreće u kojoj je život izgubio predsednik Raisi, ministar inostranih poslova Amir Abdolahijan, ostali članovi visoke delegacije Irana i posada helikoptera.

-Nadamo se da će Iran sačuvati mir i stabilnost kako za dobrobit svojih građana, tako i za dobrobit cijelog regiona. Upućujem izraze saučešća i uvažavanja, navodi se u telegramu saučešća predsjednika Dodika, prenela je Srna.

Helikopter u kojem se nalazio Raisi srušio se u nedelju u iranskoj pokrajini Istočni Azerbejdžan.

U helikopteru su bili članovi delegacije, uključujući i ministra spoljnih poslova Irana Hoseina Amira Abdolahijana.

U nesreći je poginulo osmoro ljudi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Očevidac pričao o padu vojnog helikopter: Snimci sa mesta nesreće u Hrvatskoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA