Vreme čitanja: oko 1 min.

Đurđević Stamenkovski: Upad u Poštansku štedionicu na KiM akt genocidne politike

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona je istakla da „Aljbin Kurti bes zbog svog političkog poraza u Savetu Evrope sada ispoljava nad srpskim narodom u Pokrajini, koji se sistematski izlaže najpodmuklijim oblicima genocidnih radnji i etničkog čišćenja“

  • 6
Kosovo Severna Kosovska Mitrovica Leposavić kosovska policija Poštanska štedionica upad Foto: Tanjug/STR/bg

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski najoštrije je osudila nasilni upad kosovskih parapolicijskih snaga u jedinice Poštanske štedionice na severu Kosova i Metohije, koji je nazvala "aktom genocidne politike prema Srbima u pokrajini", saopštilo je resorno ministarstvo.

Režim u Prištini svakodnevnim provokacijama i okupacijom srpskih institucija stvara nepodnošljive uslove za život srpskih porodica, koje su zbog zabrane platnog prometa i trgovine sa centralnom Srbijom dovedene u stanje alarmantne humanitarne i egzistencijalne krize, poručila je Đurđević Stamenkovski.

Ona je istakla da „Aljbin Kurti bes zbog svog političkog poraza u Savetu Evrope sada ispoljava nad srpskim narodom u Pokrajini, koji se sistematski izlaže najpodmuklijim oblicima genocidnih radnji i etničkog čišćenja“.

Srbi na Kosovu i Metohiji se planski lišavaju najosnovnijih ljudskih prava, njima se osporava pravo da budu svoji na svome, navodi ministarka, koja je uputila kritike institucijama EU „zbog njihove glasne tišine na teror i strahovladu Kurtijevog režima“, kaže se u saopštenju Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    21. maj 2024 | 10:04

    Eeeee ako Stamenkovski kaze...

  • Siki

    21. maj 2024 | 09:49

    Upad u poštu je znak da na Kosovu nemamo nikakva prava i da smo ga izgubili davnih dana svojim glupostima a da toga nismo svesni i za sve naše gluposti drugi su nam krivi.

  • Bg

    21. maj 2024 | 12:08

    Napokon da se cuje Mica izdajnica pobegulja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA