Vreme čitanja: oko 1 min.

"Usvajanje rezolucije o Srebrenici dovelo bi do tenzija i otvaranja starih rana": Vučić s predstavnikom UAE

A. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić s predstavnikom UAE:Usvajanje rezolucije o Srebrenici dovelo bi do tenzija

  • 37

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) pri UN Muhamedom Abušahabom, s kojim je razgovarao o predstojećoj sednici Generalne skupštine UN i svim implikacijama eventualnog usvajanja nametnute rezolucije o Srebrenici.

Vučić je naveo da je sagovornika upoznao sa tim da bi usvajanje rezolucije o Srebrenici dovelo do novih tenzija, dubokih podela i otvaranja starih rana svih naroda koji su stradali na tim područjima, ali i u mnogim zemljama širom sveta.

"U tom smislu, ponovio sam da UEA, kao zemlja koja je čvrsto posvećena promociji mira, pomirenja i povezivanja, predstavlja primer diplomatske razboritosti, koja je svima nama danas potrebna više nego ikada pre", zaključio je Vučić na instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Vučić je saopštio da je sagovorniku ukazao na opasan presedan i motive pokretanje rezolucije, kao i na skrivene agende koje nemaju za cilj očuvanje sećanja na žrtve, već pritisak na Srbiju u pogledu drugih otvorenih pitanja.

"Posebno sam naglasio da je Srbija, za razliku od drugih strana koje su učestvovale u sukobima u bivšoj Jugoslaviji, uvek pokazivala iskren pijetet prema svim žrtvama, uz spremnost da se suoči sa istorijskim događajima u cilju stvaranja zdravih osnova za pomirenje i saradnju, kao i očuvanje teško stečenog mira u regionu", naveo je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Predsednik Vučić se sastao sa stalnim predstavnikom Ugande pri UN u Njujorku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nataša

    21. maj 2024 | 18:55

    srbija koraca sigurnim koracima napred pravim putem jer je vodjena pravim liderom aleksandrom vucicem

  • Mira

    21. maj 2024 | 19:02

    Nadam se da će se Vučić izboriti za interes Srbije.

  • Lana

    21. maj 2024 | 18:57

    Srbija se nikada neće predati po pitanju rezolucije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA