Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasila se Francuska nakon upada tzv. kosovske policije u Poštanske štedionice: "Zabrinuti smo"

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na kraju su istakli da Francuska poziva tzv. kosovske vlasti da se uzdrže od svake nove unilateralne akcije

  • 4
Kosovo Severna Kosovska Mitrovica Leposavić kosovska policija Poštanska štedionica upad Foto: Tanjug/STR/bg

Francuska je zabrinuta zbog nedavnih operacija tzv. kosovske policije koje su uzrokovale zatvaranje kancelarija srpskih poštanskih banaka na severu KiM. Ove nove unilateralne akcije doprinose eskalaciji tenzija i stavljaju u opasnost pregovore u toku, pod okriljem EU, čiji je cilj iznalaženje privremenog rešenja za osobe na koje utiče sprovođenje regulative tzv. kosovske centralne banke, saopštili su iz francuskog Ministarstva za Evropu i inostrane poslove.

- One (akcije) utiču na svakodnevni život srpske zajednice na KiM i u suprotnosti su sa naporima za normalizaciju odnosa sa Srbijom, preduslova za konkretizaciju evropske perspektive dve “zemlje” - napisali su.

Na kraju su istakli da Francuska poziva tzv. kosovske vlasti da se uzdrže od svake nove unilateralne akcije. Ohrabruje obe strane da se vrate za pregovarački sto i da rade na poslednjem predlogu kompromisa koji je predstavio evropski pregovarač, i koji je jedina realistična osnova kako bi se postigao dogovor koji bi omogućio odgovarajućim korisnicima da prime finansijske transfere iz Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko Kraljevic

    22. maj 2024 | 15:49

    Pun Beograd siptara i niko njih ne dira. Dosta bre provokacija vise!!! Siptari da su dobri ljudi,oni bi porasli..a ne ostali metar i trenutak visine..bedni iskompleksirani ljudi.

  • 534

    22. maj 2024 | 15:41

    Licemeri. No, no. Nemojte više. Budite dobri.

  • I vi nemacke podguzne muve

    23. maj 2024 | 07:07

    za ovo ste krivi ne pravite se dobrice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA