≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zoran Đorđević pružio podršku predsedniku Srbije: "Ujedinjeni za pravdu: Zašto stojimo uz Vučića"

T. U.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Podići glas protiv nepravednih optužbi i pogrešnih percepcija nije samo pitanje nacionalnog ponosa; to je pitanje istine

  • 0
Zoran Đorđević, Direktor pošte Srbije Foto: Nikola Tomić

Prethodnih dana traje aktivna borba predsednika Srbije Aleksandar Vučića i celog srpskog naroda povodom glasanja o rezoluciji o Srebrenici, tim povodom se oglasio i Zoran Đorđević, član GO SNS, pruživši podršku predsedniku.

Danas, kada posmatramo globalnu političku scenu i promišljamo o našem mestu ulozi na njoj, kojoj težimo i kao država i kao narod, zaključak koji se nužno nameće jeste - da smo svi, da moramo biti, uz Aleksandra Vučića i da zdušno podržavamo njegovu borbu u Ujedinjenim Nacijama u Njujorku. Poruka koju on šalje jasna je i nedvosmislena: "Mi nismo genocidan narod!"

Podići glas protiv nepravednih optužbi i pogrešnih percepcija nije samo pitanje nacionalnog ponosa; to je pitanje istine. Sukobi iz prošlosti ostavili su duboke rane na Balkanu, ali oni koji bi danas da ceo naš narod prikažu u crnoj boji, bez istinskog i istorijskog razlikovanja i razumevanja, ne doprinose zarastanju tih rana, niti pomirenju i izgradnji mirnije, zajedničke, budućnosti.

Aleksandar Vučić stoji na čelu značajne misije: predstaviti Srbiju u pravom svetlu, braniti njen ugled i boriti se za pravedan tretman na međunarodnom planu. To nije mali zadatak. Izaći pred Ujedinjene Nacije, taj najviši svetski forum međunarodne saradnje, ali i međunarodnog prava, gde se kroje istorijske odluke, zahteva hrabrost i odlučnost. Vučić to čini ne samo kao predstavnik vlasti, već kao glas našega naroda, koji odbija da bude nepravedno optužen i pogrešno predstavljen.

Poruka "Mi nismo genocidan narod!" odjekuje danas svetom, pre svega jer je utemeljena na istini i pravednosti. Svi narodi imaju svoje svetle i svoje tamne trenutke, ali kolektivna krivica nije ono što odgovara istini I ne bi trebala da se odnosi na one koji danas teže miru i saradnji. Vučićeva borba nije samo politička; ona je borba za dušu naše nacije, za pravo da budemo viđeni onakvi kakvi jesmo danas, a ne samo po tamnoj senci zajedničke prošlosti celog regiona.

Stoga, kada Vučić u UN-u u Njujorku govori u naše ime, svako od nas treba da oseti odgovornost i ponos. Ponos što pripadamo narodu koji ne zaboravlja svoju istoriju, koji je spreman da brani svoju čast, ali i narodu koji je za dijalog i saradnju, koji teži miru, progresu i međusobnom razumevanju, narodn koji je okrenut budućnosti. Podrška koju pružamo našem predsedniku i njegovoj misiji nije samo podrška njemu kao političkoj figuri; to je podrška težnji cele naše nacije ka pravednijem i istinitijem svetu, podrška istini i pravu, pravdi.

Svi smo mi danas uz Vučića, ne samo kao predsednika, već kao simbola otpora prema nepravdi i zastupnika bolje budućnosti za naš narod. Bez obzira na političke stavove ili razmišljanja, ovaj trenutak trebalo bi da nas ujedini u zajedničkom cilju: pokazati svetu pravo lice Srbije, lice koje nije obeleženo prošlošću, već koje se okreće prema budućnosti. Ujedinjeni u toj težnji, postajemo snažniji, otporniji i bliži ostvarenju naših zajedničkih snova, istakao je Zoran Đorđević, član GO SNS.

(Telegraf.rs)

Video: Dodik: "Mislim da je sa odlukom Generalne skupštine UN potpisan kraj BiH"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA