≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dubravka Handanović: "Mi smo narod koji se vekovima borio za slobodu, danas je istorijski dan za Srbiju"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ovo je trenutak da pokažemo svetu ko smo", istakla je ministarka

  • 2
Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović Novi Sad energetika subvencije ugovori Foto: Tanjug/MRE/Emilija Jovanović/nr

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović izjavila je da je danas istorijski dan za Srbiju, te istakla da je važno da svi nastave da se zalažu za istinu i pravdu koju mnogi pokušavaju da ignosrišu.

- Danas je istorijski dan za Srbiju, za našu prošlost i budućnost! Glasanje u UN o rezoluciji o Srebrenici nosi sa sobom težinu koju ne smemo ignorisati. Srpski narod nije genocidan. Mi smo narod koji se vekovima borio za svoju slobodu, ali i za slobodu čitavog evropskog kontinenta. Istorijske činjenice iz I i II svetskog rata, ali i bliske istorije, koje niko ne može ignorisati iako mnogi to danas čine, to potvrđuju. Zato je važno da nastavimo da se zalažemo za istinu i pravdu, a na tom putu uživamo podršku svih slobodumnih naroda - napisala je ona putam Instagrama.

Ministarka je potom istakla da je upravo ovo trenutak kada bi naš narod trebalo da pokaže svetu ko smo mi zapravo.

- Naš predsednik Aleksandar Vučić danas stoji kao glas svih nas boreći se protiv stavljanja žiga genocida na sve Srbe. Njegova borba nije samo politička, već je moralna i etička, za očuvanje dostojanstva i ponosa svih Srba. Ovo je trenutak da pokažemo svetu ko smo – narod koji teži miru, pravdi i zajedničkoj budućnosti, neumanjujući ničije žrtve, ali braneći svoj obraz i čast kao što smo to činili vekovima - poručila je Handanovićeva.

Dubravka Đedović Handanović je potom dodala:

- Danas je dan kada stojimo zajedno. Da ne zaboravimo prošlost i da gradimo bolju budućnost za nas i našu decu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA