Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodik: Skrećemo pažnju na istorijsku nepravdu učinjenu srpskom narodu

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodik je istakao i da su danas u Srebrenici jer je u Generalnoj skupštini UN inicirano donošenje rezolucije u kojoj se pokušava Srbima nametnuti kolektivna krivica

  • 6
Srbija Republika Srpska Aleksandar Vučić Milorad Dodik izjave obraćanje Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je delegacija Vlade Srpske došla u Bratunac i Srebrenici da bi skrenuli pažnju na istorijsku nepravdu učinjenu srpskom narodu.

"Na činjenicu koju moćni u svetu i naše komšije potpuno zanemaruju, a to je da je u zločinima koje je počinilo muslimanska struktura na ovim prostorima stradalo 3.500 Srba i da za te zločine niko nije odgovarao", naveo je Dodik nakon polaganja venaca na centralnom spomen-krstu na bratunačkom groblju.

Dodik je istakao i da su danas u Srebrenici jer je u Generalnoj skupštini UN inicirano donošenje rezolucije u kojoj se pokušava Srbima nametnuti kolektivna krivica.

"Na jedan skriven način, koji je veoma lukavo smišljen, kako bi se kroz istoriju obeležavao dan navodnog genocida u Srebrenici, a to ne podrazumeva, naravno, činjenicu stradanja Srba na ovim prostorima", naveo je Dodik.

Naglasio je da je priča o Srebrenici od početka lažno konstruisana.

"Priča da je ubijeno 8.300 pripadnika bošnjačkog naroda je potpuna laž. Sve ove godine nisu uspeli da dokažu da postoji taj broj. Moram reći da nam je žao za svaku žrtvu i bošnjačku, a srpsku pogotovo. Boli nas nepravda i nemoguće je da su ozbiljni ljudi sveta prihvatili ovakvu lakrdiju", rekao je Dodik.

On kaže da se rezolucijom srpskom narodu pokušava nametnuti kolektivna krivica.

"Naravno, kolektivne odgovornosti nema. Kako je moguće da se u Ujedinjenim nacijama proglašava dan sećanja, ako je neko individualno činio zločin. To nije zabeleženo u svetskoj istoriji", naveo je Dodik, prenela je RTRS.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buki

    23. maj 2024 | 12:58

    A i ti si 20 godina razbijao državu na čijem čelu si bio u više navrata. To nema nigde na svetu. Sada je panika.

  • Krug dvojke

    23. maj 2024 | 13:24

    Sto nas Prekodrinski opet zavalise.

  • Starac Foco

    23. maj 2024 | 13:08

    Chinjenica je da je kriptash Dodik dao svu dokumantaciju o Jasenovcu talmudovcima Njujorka a ovi napisali da se u zlom Jasenovcu nije dozvoljavao prijem paketa. Tako da danas ne postoji nijedan trag o masakrima u Jasenovcu. Danas ti isti talmudovci proglasavaju Srbe kao narod koji je pocinio genocid u Jasenovcu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA