≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić oštro na sednici UN: Šta je sa bombardovanjem '99 i genocidom nad srpskim narodom u Prvom svetskom ratu

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Aleksandar Vučić pitao je šta je sa najstrašnijim zločinima počinjenim nad srpskim narodom

  • 35
Njujork - Sednica Generalne skupštine UN Printskrin: Tanjug.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pripremio je izuzetno oštar i direktan govor na sednici UN, gde se danas glasa o rezoluciji o Srebrenici. Između ostalog, Vučić je otkrio da je još ranije pokušao da pokrene pitanje zločina nad srpskim narodom 1999. godine i da je na Savetu bezbednosti UN dobio odgovor "nemojte da gledate u prošlost", a da je samo dva dana kasnije saznao da se priprema rezolucija o Srebrenici.

- Pitam stalnog predstavnika Nemačke zašto su krili sve pripreme za rezoluciju. Kad je pripremana za Ruandu, pripremana je na vrlo transparentan način. A znate šta se zapravo desilo 24. marta na Savetu bezbednosti kad smo pitali za bombardovanje Srbije 1999? Rekli su nam "nemojte da gledate u prošlost, gledajte u budućnost". Kad oni imaju neke političke potrebe, onda mogu da idu duboko u prošlost, a kada neko drugi pominje prošlost, činjenice i nisu važne. Kome je potrebna ova rezolucija, zašto baš u ovom trenutku? Zašto ti ljudi nisu počeli da govore o genocidu koji su počinile njihove zemlje. Samo se nadam da će i svi drugi genocidi u skladu sa rezolucijom, uključujući genocid protiv srpskog naroda u Prvom svetskom ratu, biti razmatrane. Srbija je bila zemlja broj jedan u svetu po broju žrtava sa 28 odsto mrtvih od svog ukupnog stanovništva - oštro je podsetio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    23. maj 2024 | 17:45

    Vučić je i ovaj put pokazao da se iskreno bori za Srbiju.

  • ...

    23. maj 2024 | 16:44

    Lepo im je sve rekao

  • Nikola

    23. maj 2024 | 17:24

    Rezolucija o genocidu u Srebrenici je politička farsa u funkciji revizije genocida onih koji su je podneli,pre svih Nemačke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA