Vreme čitanja: oko 2 min.

Saopštenje iz Grblja povodom rezolucije o Srebrenici

M. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Mislite li Vi na svoj narod? Mislite li na svoje pretke? Mislite li na svoje potomke? Ili samo mislite na novac i da po svaku cijenu idemo ka Evropi?"

  • 2
Crna Gora, Montenegro zastava Foto: Shutterstock/Kichigin

Saopštenje iz Grblja, Boka Kotorska, povodom sramne rezolucije o Srebrenici i još jednog pokušaja zlokobnog etiketiranja Srpskog naroda. Saopštenje prenosimo u celosti

"Poštovana javnosti,

Svjedoci smo zadnjih dana da je počela još jedna u nizu licemjernih kampanja protiv Srpskog naroda. Pitamo se dokle sve ovo ide? Ovim saopštenjem želimo da se mi Srbi iz Boke Kotorske, Grbljani ogradimo od stava Vlade Crne Gore i ovih naših velikih evropejaca.

Mi Grbljani smo Srpsko pleme u Boki Kotorskoj i dobro znamo što je zločin i genocid. U svakom vijeku i u svakom ratu baš mi smo preživjeli zločine i genocide! Udarali su na nas baš svi ovi današnji inicijatori ove famozne deklaracije. A njihovo licemjerje je toliko da niko neće ni da spomene stradanja Srpskog naroda kroz vjekove. Gospodo iz "Evropske unije" je li iko od vas čuo ikad za zločin u Pivi, za zločin uVelici, za genocid u Jasenovcu, za žutu kuću na Kosovu i Metohiji? Znate li gospodo ko je strijeljao đake i narod u Kragujevcu? Ove zločine ste izgleda zaboravili!

Gospodo, upravo vaš "Milosrdni anđeo" je onaj anđeo što je nemilosrdno ubijao našu djecu, uništavao fabrike i sijao uranijum!

"Prijatelji naši dragi iz Evrope", mi Srbi, vaši vjerni saveznici kroz vjekove, uvijeksmo bili samo vaše topovsko meso! Uvijek ste bili licemjeri prema nama! A mi vamčvrsto obećavamo da se nikad nećemo odreći našeg Srpskog imene, naših običaja, naše kulture, naše Crkve i naše Svete vjere Pravoslavne! Tako isto, nećemo se odreći ni našeg Kosova i Metohije i naše Republike Srpske! Ovim putem pitamo Vladu Crne Gore:

Mislite li Vi na svoj narod? Mislite li na svoje pretke? Mislite li na svoje potomke? Ili samo mislite na novac i da po svaku cijenu idemo ka Evropi?

Gospodo iz Vlade,

Zašto ne pravite deklaracije o zločinima u Pivi, Velici, Kragujevcu, Zidanom Mostu, Lijevču Polju, Kamniškim Bistricama, Majevcu i Baru?Mislimo da u današnjoj Crnoj Gori nema porodice koja nema nekoga u tim jamama, što okupatorskim, a što bratskim!Pravljenjem ovih deklaracija možda biste pomirili Crnu Goru!

Gospodo iz Vlade Crne Gore, jeste li se i vi odrekli Metohije? One zlatne Metohije kralja Nikole? (Sigurno se sada on prevrće u grobu.)

Znate li gospodo da su iste ove sile, što donose ove sramne deklaracije protiv Srpskognaroda, "naši Eropski prijatelji" ili kako ih moderno sada zovemo "partneri" istog Kralja Nikolu brodovima i topovima primorali da vrati Skadar u čijem oslobađanju je poginulo preko 15 000 vojnika!

Mi smo u školama učili o podvizima i stradanju velikih naših Kraljeva, Careva, Vojskovođa i Junaka!

A šta ćete vi da ispričate vašoj djeci?

Dragi naši predstavnici, ne žurite toliko prema nečemu što i vi znate da nije iskreno! Ali ako već imate dobru kondiciju da trčite, ne gazite ponos svog naroda i neupirite prstom u oči i srce našeg napaćenog naroda na Kosovu i Metohiji, RepubliciSrpskoj i Srbiji!

Veliki pozdrav iz Grblja, iz Boke Kotorske za sve ljude velikog i pravednog srca!", pisalo je u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Grajf: "Cilj Rezolucije o Srebrenici plasiranje lažnih vesti, nije bilo genocida"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srdjan

    23. maj 2024 | 18:10

    Bravo Braco

  • Jelena

    24. maj 2024 | 08:47

    Sine, ne zaboravi Grobnicu Plavu, Naroda Ponosnog,Naroda Jednog, Sine ne zaboravi Dunav i Savu i Kosti zdrobljene Naroda Čednog! Kćeri, uvek u srcu Poreklo tvoje neka kuca, Kćeri, uvek u tebi, Seobe i Korene nek inat zakuca! Krvave Stope, Krvavi Znaci, Samo su naši streljani djaci! Njima je patnja bila Majka, Jedina, Naša Krvava Bajka! Deco, ne smete reći, Da vreme svaku Jamu zatrpa, I da slike zgaženih i mučenih, Blede u sećanju na ognjišta zatrta! Znate li šta Zatrti znači? Pitam vas u Času Istine ove! To je kada vašem pokoljenju Ne daju pravo ni na snove! Sine i Kćeri, sva Deco Naša, Zbog vašeg sutra i naših korena, Nosite Nasleđja Naroda Svoga, Krvavim Božurom blagoslovena! Krvave Stope, Krvavi Znaci Samo su Naši mučeni Djaci, Njima je patnja bila Majka, Jedina Naša Krvava Bajka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA