Vreme čitanja: oko 1 min.

Beogradski muftija Mustafa Jusufspahić: "Srpski narod nije genocidan, moja Srbija to ne zaslužuje"

A. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Generalnoj skupštini UN danas glasa se o rezoluciji o Srebrenici, koju su predložile Nemačka i Ruanda, tim povodom oglasio se beogradski muftija.

  • 11
KOSAR PRAZNIK PRIJEM Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Danas je važan dan za Srbiju! U Generalnoj skupštini UN danas glasa se o rezoluciji o Srebrenici, koju su predložile Nemačka i Ruanda, a predsednik Aleksandar Vučić prisustvuje ovom ključnom trenutku za našu zemlju i narod.

Tim povodom oglasio se beogradski muftija Mustafa Jusufspahić i on je istakao da Srbija to ne zaslužuje.

- Srbija je moja zemlja , u njoj živimo i Bogu se molimo u dzamijama, crkvama i sinagogama. Na hiljade dzamija postoji gde se oko 600.000 muslimana koji ovde zive mole. Muslimani na teritoriji Srbije koja je pod vlašću većinskog pravoslavnog stanovništva žive i rade u slozi i dele ZAJEDNIČKU sudbinu vekovima i ja to kao musliman moje Srbije svedočim. Ovaj narod nije genocidan i moja Srbija to ne zaslužuje. Kroz istoriju su sigurno postojali POJEDINCI koji su imali takve sulude ideje ali one nisu zarazile narod koji se i danas bori protiv takvih ideja bilo gde u svetu. Moja Bosna i Hercegovina je propatila i svaku njenu bol sam proživljavao u svom srcu. Njen život kao i život moje Srbije je od Boga nam dat da jedni sa drugima pod ruku u slozi živimo. Budimo pametni i greške iz prošlosti ne ponavljajmo, popravimo ih i budimo bolji ljudi. Bog nas pomogao - istakao je muftija na svom nalogu na društvenoj mreži X.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hersonisos

    23. maj 2024 | 17:49

    Hvala vam Veliki Muftija

  • JACA 🍀

    23. maj 2024 | 17:48

    Tako je! E, da više muslimana sluša reči ovog čoveka!

  • Joffrey

    23. maj 2024 | 17:54

    Ljudi se dele samo po jednom principu. Na dobre i na loše. Mustafa je Čovek! Bog mu dobro dao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA