Vreme čitanja: oko 2 min.

Gradonačelnik Đurić obišao novoizgrađeni objekat : Treba da stvorimo ambijent da mladi ostanu u Srbiji

A. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Milan Đurić je dodao da je Grad Novi Sad aktivno uključen u Fond za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu.

  • 1
Novi Sad nagrade MUP Foto: Tanjug/Vladimir Zubac

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je objekat u Ulici Stanoja Stanojevića koji je izgradila Fondacija za rešavanje stambenih potreba mladih nastavnih i naučnih radnika i umetnika.

Tu Fondaciju osnovali su Univerzitet u Novom Sadu i Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj Vlade AP Vojvodine 2000. godine, a aktivan rad je započela tokom 2006. godine uz podršku Univerziteta, Vlade AP Vojvodine i Vlade Republike Srbije, saopšteno je iz Grada Novog Sada.

"Svi nosioci vlasti, donosioci odluka i mi kao društvo u celini treba da stvaramo takav ambijent da naš najvažniji prirodni resurs i garant sigurnije budućnosti – mladi, obrazovani ljudi - i nakon studija ostanu da žive i rade u našoj zemlji", rekao je Đurić.

On je naveo da je objekat koj je danas obišao peti po redu koji je Fondacija izgradila, a raspodelom 25 stanova rešena je stambena potreba za 29 mladih nastavnika i umetnika.

"Izgradnja ovih stambenih objekata uslovila je neophodnost infrastrukturnog opremanja predmetnog lokaliteta. Grad Novi Sad je izveo radove na severnom i južnom kraku ulice Stanoja Stanojevića, čime je omogućen pristup stambenim objektima uz nju, a tako su ujedno i povezane ulice Somborska rampa i Mileve Marić. Radovi su obuhvatali izgradnju saobraćajnice, pešačih staza, parking mesta, atmosferske i fekalne kanalizacije, vodovodne mreža, javne rasvete i ozelenjavanje, a vrednost tih radova iznosila je oko 62 miliona dinara", rekao je on.

Dodao je da je Grad Novi Sad aktivno uključen u Fond za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu.

"Tako, kao donatori, obezbeđujemo ove školske godine 20 stipendija u ukupnom iznosu od preko 5 miliona dinara za naše studente", rekao je Đurić.

Obilasku su prisustvovali i upravitelj Fondacije Dragana Latković, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Marijana Dukić Mijatović, rektor Univerziteta u Novom Sadu Dejan Madić i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Branko Markoski.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Đurić: "Ovo definitivno nije pobeda onih koji su Srbiji hteli da stave žig"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rile

    24. maj 2024 | 08:02

    Sastav vlade to ne obećava. Sastav vlade obećava vraćanje u devedesete, nesporazum sa svim komšijama, opozicijom i Evropom....uz još veće zaduživanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA