Vreme čitanja: oko 2 min.

Dodik: Za njih je Republika Srpska inostranstvo u svakom smislu

A. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ponovo, kazao je, vidimo želju Nemačke da obezbedi dominaciju i upravlja ovim delom Balkana, i njene iste bolesne namere koje su jednom već dovele gotovo do istrebljenja Srba.

  • 6
Aleksandar Vučić, Nacionalni stadion Foto: Marko Jovanović

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je, povodom izjave ambasadora BiH pri UN Zlatka Lagumdžije, da je usvajanje rezolucije, kako je rekao, "veliki dan i za celi svet koji je ponovo vratio Srebrenicu u fokus i koji se prema Srebrenici odredio kao o jednoj planetarnoj tragediji, zločinu genocida", konstatovao da je on teško zloupotrebio položaj po nalogu "izopačenog" Denisa Bećirovića.

Sada, kaže Dodik, Lagumdžija pokušava da na sva zvona priča kako su oni kao nešto uspeli.

- I ne samo Lagumdžija, svi oni pokušavaju svom narodu da plasiraju priču da su navodno uspeli. Nisu uspeli ništa, osim da sahrane BiH. I glasanje su odgađali više puta samo da bi izbegli totalno sramoćenje, jer su mnoge zemlje pod pritiskom i ucenama naterali da glasaju. Rezolucija nema nikakav značaj, jer je broj onih koji nisu glasali daleko veći od onih koji su se pridružili bolesnim namerama Nemačke da svoje žrtve prikaže genocidnim -  rekao je Dodik.

Ponovo, kazao je, vidimo želju Nemačke da obezbedi dominaciju i upravlja ovim delom Balkana, i njene iste bolesne namere koje su jednom već dovele gotovo do istrebljenja Srba.

On je ukazao da Nemačka preko BiH pokazuje svetu da je to njena kolonija, da njen upravnik tu gazduje, nameće zakone i pravila narodima.

- Politika nemačkih vlasti je krajnje neprijateljska prema srpskom narodu. U njihovoj vladi je ministarka koja je potomak naciste. To je zlo koje ne miruje i koje samo nemački narod može i mora pustiti niz vodu - rekao je Dodik u intervjuu za Srnu.

Na pitanje da prokomentariše izjavu ministra odbrane u Savetu ministara Zukana Heleza da, kako kaže, saveznici sve pomno prate i imaju plan ako se nešto desi, te da je kružio avion iznad Srebrenice za vreme održavanja sednice Vlade Republike Srpske koji je sve skenirao i da je sve pod kontrolom, Dodik je rekao da je za Heleza teritorija Republike Srpske inostranstvo u svakom smislu.

- Institucije BiH nisu ništa uradile da zaustave tu osobu ni nakon brojnih lažnih iskaza, širenja govora mržnje i poziva na rat. Taj čovek mlatara, opasan je i spreman na sve i samim tim s pozicije na kojoj se nalazi ugrožava bezbednosnu situaciju - naveo je Dodik.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Dodik: "Mislim da je sa odlukom Generalne skupštine UN potpisan kraj BiH"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA