Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar Dačić poručio budućim policajcima da štite građane Srbije i Ustav svoje države

K. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srednju školu unutrašnjih poslova, koja je prošle godine ponovo počela da školuje buduće policajce, pohađa 226 učenika koji su prošli stroge kriterijume selekcije, pokazavši najbolje rezultate.

  • 3
Ivica Dačić, Sremska Kamenica Foto: MUP

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić posetio je danas polaznike 42, 43, 44. i 45. klase Centra za osnovnu policijsku obuku i 39. generaciju učenika Srednje škole unutrašnjih poslova "Jakov Nenadović" kojima je, kao budućim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, poručio da nema jake države bez jake policije i vojske i da svoje stečeno znanje koriste u čuvanju ustavnog poretka, bezbednosti i stabilnosti zemlje i bespoštednoj borbi protiv kriminala.

- Vaš dolazak u Ministarstvo unutrašnjih poslova je od velikog značaja za  unapređenje bezbednosti i reda u društvu. Donećete svežu energiju, ideje i motivaciju koji su neophodni za napredak policijske službe - rekao je ministar Dačić u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, u kojem se trenutno obučava 1.095 budućih pripadnika saobraćajne, granične i policije opšte nadležnosti.

Srednju školu unutrašnjih poslova, koja je prošle godine ponovo počela da školuje buduće policajce, pohađa 226 učenika koji su prošli stroge kriterijume selekcije, pokazavši najbolje rezultate.

- Vi birate profesiju, a ne ona vas. S obzirom da ste sami odabrali da postanete policajci, znači da ste spremni da prihvatite odgovornost, da ste spremni na odricanja i na sve izazove i rizike koje ova profesija stavi pred vas. Spremni ste da čast i poštenje, zaštitu građana i njihove imovine, zakona i Ustava Republike Srbije stavite ispred svakog ličnog interesa - rekao je ministar i istakao da su hrabrost, ponos, poštenje i posvećenost odlike srpskog policajca.

Ministar Dačić je, poželevši polaznicima COPO i učenicima škole "Jakov Nenadović" dobrodošlicu u redove MUP, poručio i da će se svojoj državi koja ih školuje najbolje odužiti ako svoje znanje budu koristili da štite i čuvaju građane Srbije, gradeći sa njima neraskidiv odnos poverenja, kao i da ponosno nose uniformu srpske policije.

Ministar je prilikom ove posete obišao i radove na izgradnji objekta za smeštaj i obuku učenika Srednje škole unutrašnjih poslova kojim će značajno biti unapređeni uslovi školovanja budućih policajaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    25. maj 2024 | 18:17

    Nemaju na koga da se ugledaju ko nam sve vodi policiju ovih dana.

  • Marko

    25. maj 2024 | 18:00

    Sve pohvale za Ivicu najboljeg ministra MUP - ikada !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA