Vreme čitanja: oko 2 min.

Aleksandar Vulin razgovarao sa šeikom Nahjanom bin Mubarakom Al Nahjanom

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin i šeik Nahjan bin Mubarak Al Nahjan saglasni su da su bilateralni odnosi Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata na najvišem nivou

  • 7
Aleksandar Vulin Foto: Pokret socijalista

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin koji se nalazi u zvaničnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, sastao se danas sa šeikom Nahjanom bin Mubarakom Al Nahjanom, ministrom tolerancije i koegzistencije Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je tokom razgovora sa šeikom Nahjanom bin Mubarakom Al Nahjanom, ministrom tolerancije i koegzistencije, da je lider Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Muhamed bin Zajed Al Nahjan istinski prijatelj Srbije, izrazivši duboku zahvalnost šeiku bin Zajedu koji dobro razume pozicije Srbije i srpskog naroda. Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je da Republika Srbija na čelu sa predsednikom Vučićem visoko ceni i vrednuje kontinuirane prijateljske poteze Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin i šeik Nahjan bin Mubarak Al Nahjan saglasni su da su bilateralni odnosi Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata na najvišem nivou, čemu doprinosi i lično prijateljstvo dvojice lidera Aleksandra Vučića i šeika Muhameda bin Zajeda Al Nahjana. Sagovornici su istakli da se prijateljstvo i partnerstvo Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata zasniva na razumevanju, međusobnom uvažavanju i poštovanju, te da će i u budućem periodu Srbija i Ujedinjeni Arapski Emirati nastaviti da se zajednički bore za uspostavljanje globalnog mira i stabilnosti.

Aleksandar Vulin Foto: Pokret socijalista

Šeik Nahjan bin Mubarak Al Nahjan, ministar tolerancije i koegzistencije, istakao je da dve zemlje povezuje strateško partnerstvo i prijateljstvo, te da će Ujedinjeni Arapski Emirati nastaviti da ulažu u mnogobrojne infrastrukturne projekte u Srbiji.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin zahvalio se šeiku Nahjanu bin Mubaraku Al Nahjanu na ličnim naporima i zalaganju za uspostavljanje mira i stabilnosti na prostoru Kosova i Metohije.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin uputio je poziv šeiku Nahjanu bin Mubaraku Al Nahjanu, koji je bio komesar Svetske izložbe "Expo 2020 Dubai", da u skorijem periodu poseti srpsku prestonicu, i pruži svoja dragocena znanja i iskustva po pitanju organizovanja Specijalizovane izložbe "Expo 2027 Beograd".

Šeik Nahjan bin Mubarak Al Nahjan prihvatio je ljubazni poziv da poseti našu državu, istakavši da Srbija organizacijom izložbe "Expo 2027 Beograd" postaje deo velike globalne inicijative za održivi tehnološki i ekonomski uspon.

Šeik Nahjan bin Mubarak Al Nahjan razgovarao je sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom u svojoj rezidenciji, izrazivši veliko poštovanje Republici Srbiji.

(Telegraf.rs)

Video: Bratislav Gašić preuzeo dužnost ministra unutrašnjih poslova Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA