Vreme čitanja: oko 2 min.

Advokat Petronijević negirao da je Radoičić pregovarao sa Kforom: Odbacujemo ove laži kao čiste izmišljotine

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Odbacujemo ove laži kao čiste izmišljotine i tvrdim da moj klijent i njegovi saborci nisu pregovarali ni sa kim, pa ni sa KFOR-om", Goran Petronijević

  • 1
Goran Petronijević, Milan Radoičić Foto: MN Press/ Nebojsa Parausic, Medija centar Beograd

Advokat Goran Petronijević negirao je danas navode da su njegov klijent Milan Radoičić i njegovi saborci nakon događaja u selu Banjska na Kosovu i Metohiji pregovarali o povlaćenju sa Kforom i pozvao tu misiju da saopšti kada su se ti pregovori dogodili i iznese dokaze za takve tvrdnje.

Petronijević je poručio da su netačni navodi u nekim medijima i "navodnim izveštajima međunarodnih organizacija" u kojima se tvrdi da su postojali pregovori ili dogovor na osnovu kojeg su se Radoičić i njegovi saborci povukli nakon događaja u selu Banjska.

"Odbacujemo ove laži kao čiste izmišljotine i tvrdim da moj klijent i njegovi saborci nisu pregovarali ni sa kim, pa ni sa KFOR-om", naveo je on u saopštenju.

Petronijević je naglasio i da je laž da su oni naoružani ušli u manastir Banjska.

"Ovom prilikom želim da u ime svog klijenta još jednom demantujem i laži koje se iznova plasiraju da je bilo koji od ovih momaka ušao u manastir Banjska. Ističemo da je to gnusna laž koja ima za cilj da se oni ukaljaju. Jedini naoružani ljudi koji su ušli u manastir Banjska kasnije tog dana su članovi Kurtijevih falangi", naveo je advokat.

Naglasio je da je za sve vreme sukoba u manastiru bila grupa srpskih hodočasnika, koji mogu da potvrde njegove navode.

"Na kraju, želim jasno da pitam, šta je cilj ovih laži? Čemu i kome treba da posluže? Da li je to namera da se Srbi podele i u njih unese razdor? Siguran sam da se to neće desiti, pa zato i tražimo da Kfor izađe i javno saopšti kada, gde, sa kim i o čemu je pregovarao? I, naravno, da za svoje tvrdnje predstavi jasne i nedvosmislene dokaze.

Član delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini (PS) NATO Goran Rakić rekao je za Tanjug da preliminarni nacrt izveštaja izvestioca za Zapadni Balkan u tom telu netačno prikazuje činjenice, želeći da dodatno moralno unizi srpski narod na severu.

Pojedini mediji preneli su ranije danas da se u izveštaju Komisije za odbranu i bezbednost PS NATO koji je razmatran u Sofiji navodi da su zvaničnici Kfora pregovarali sa Radoičićem o tome da se grupa koja se navodno povukla u manastir Banjska povuče na teritoriju centralne Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Život posle Banjske: Telegraf na Kosovu i Metohiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komandant Timocke flote

    27. maj 2024 | 05:36

    Legenda kaze da iz manastira banjska ima tajni Tunnel pod zemljom koji vodi do beograda.. tako da ja verujem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA