Vreme čitanja: oko 1 min.

Palma dogovorio saradnju sa višemilionskim kineskim gradom Zibom

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kinesku delegaciju je primio predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Markovic Palma

  • 3
dragan marković palma, jedinstvena srbija, kina Foto: Jedinstvena Srbija

U Jagodini boravi političko privredna delegacija kineskog grada Zibo koji ima 4.700.000 stanovnika i nalazi se u okrugu Huantai u pokrajini Šandong. Kinesku delegaciju je primio predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

"Kineski i srpski narod su prijateljski narodi i između naše dve države postoji i Sporazum o slobodnoj trgovini. Jagodina je zainteresovana za saradnju sa gradom Zibo. U Jagodini postoji jedna kineska fabrika i dve robne kuće čiji su vlasnici Kinezi. Naši kineski prijatelji prihvatili su nas poziv i već 20. juna doći će još jedna delegacija kineskog grada Zibo na čelu sa njihovim predsednikom" izjavio je Markovic.

Potpredsednica Narodne asocijacije Ziboa za prijateljstvo sa stranim zemljama Ma Yuling izjavila je da taj grad želi da Jagodina i Zibo postanu prijateljski gradovi.

"Mi smo obišli grad Jagodinu i mogu da kažem da su Jagodina i Zibo usklađeni gradovi i zato smo i došli u Jagodinu. Zibo ima raznovrsnu industriju i turistički je, kulturni i sportski centar kao i Jagodina. Vas gospodine Markoviću pozivamo da budete naši gosti u Kini, zahvaljujemo Vam se na gostopromstvu i naša želja je da Zibo i Jagodina postanu prijateljski gradovi. Predsednik Skupštine grada Zibo doći će 20. juna u Jagodinu", rekla je šefica kineske delegacije Ma Yuling.

Kineska delegacija, u kojoj su generalni menadžeri fabrika koje se bave proizvodnjom auto delova, električnih kablova, livenje mašina, modernim tehnologijama i robotikom obisli su industrijsku zonu u Jagodini, fabrike Fišer, Sot farm, Feman i kompaniju Visokogradnja inženjering, kao i jagodinski turistički kompleks.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA