Nikolić: Ne smemo da zaboravimo ratove koje smo vodili (FOTO)

U okviru obeležavanja 100 godina od početka Prvog balkanskog rata predsednik Srbije poručio je okupljenima na Pravnom fakultetu da ne treba voditi nove ratove, ali ni zaboraviti istoriju

  • 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je da Srbija više ne treba da vodi ratove, ali da ne sme da zaboravi ratove koje je vodila. Nikolić je na Pravnom fakultetu u Beogradu, povodom obeležavanja 100 godina od početka Prvog balkanskog rata, Nikolić je rekao da se "danas istina za borbu i pravdu vodi rečima" i da niko nema prava na tuđi život.

- Ne treba da vodimo ratove i ne smemo da zaboravimo ratove koje smo vodili - rekao je Nikolić na svečanoj akademiji kojoj je prisustvovao i poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Irinej, kao i neki ministri Vlade Srbije.

Nikolić je studentima Pravnog fakulteta poručio da budu aktivni, znatiželjni i da svaki trenutak iskoriste da nešto nauče.

- Mi danas nastojimo da vam obezbedimo miran život posvećen stvaranju - rekao je Nikolić studentima.

Predsednik Srbije je ocenio i da nikada nije dobro potomcima ostavljati probleme i nerešena pitanja, a studente je pozvao da se s ljubavlju odnose prema Srbiji. Govoreći o Prvom balkanskom ratu, Nikolić je rekao da je zahvaljući njemu Srbija oslobodila Kosovo i Metohiju, ali i ukazao da treba biti svestan posledica ratova u kojima uvek na hiljade žena nose crninu.

- Potičem iz Kragujevca u kojem je hiljade žena bolno utabalo put do groblja - poručio je Nikolić.

Pre Nikolića studentima se obratio dekan Pravnog fakulteta u Beogradu Sima Avramović, a trenutno je u toku umetnički program posvećen Prvom balkanskom ratu. Planirane su i projekcije kratkih filmova o Prvom balkanskom ratu.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA