Zukorlić: Nikolić je imao mnogo koristi od moje podrške!

Pozivam predsednika i premijera države da stave tačku na kršenje Ustava i zakona, da otklone nepravdu i islamsku zajednicu tretiraju kao i druge, rekao je glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji

  • 1

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić pozvao je predsednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Ivicu Dačića da, kako kaže, stave tačku na kršenje Ustava i zakona, otklone nepravdu i da tu zajednicu tretiraju kao i sve druge u Srbiji.

- Pozivam predsednika države Nikolića i premijera Dačića da stave tačku na kršenje Ustava i zakona, da otklone nepravdu i islamsku zajednicu tretiraju kao druge, da decu muslimana tretiraju kao ostalu decu i da im omoguće da pred veroučiteljima koji su validni, kredibilni i stručni pohađaju veronauku - rekao je Zurorlić.

Zukorlić je ocenio da je predsednik Nikolić "imao mnogo koristi" od njegove predizborne retorike u kojoj je na udaru bio predsednik Demokratske stranke Boris Tadić.

- Očekujem zauzvrat poštovanje Ustava i zakona, ja nemam nikakve političke dogovore niti ću ih sa njim ili nekim drugim praviti - dodao je Zukorlić.

Govoreći o najavama da će tabla sa imenom Aćifa Hadžiahmetovića u Novom Pazaru biti uklonjena, Zukorlić je rekao da postoji opasnost da

to izazove incidente.

Osvrnuvši se na kandidaturu na predsedničkim izborima u maju, Zukorlić je kazao da je to bio politički čin, a glasanje na lokalnim izborima u Srebrenici je moralni čin.

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NE MOZEEEEEEER

    24. oktobar 2012 | 19:37

    POZDRAV ZA RASKU OBLAST ACIM JE SRBE UBIJAO I SA ZLOGLASNOM " HANDZAR DIVIZIJOM"" KLAO GDE JE GOD STIGAO, A TO STO PRETIS DAM CES NAM INCIDENTE NAPRAVITI , POKUSAJ SAMO, PREMA TOME BUDI MIRAN , TI VRLO DOBRO ZNAS ZUKORLICU STA SI SE SA PREDSEDNIKOM NIKOLICEM DOGOVORIO !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA