Jahjaga se sprema za susret sa Nikolićem!

Predsednica Kosova je spremna da se bilo kada, bilo gde susretne sa bilo kim, predstavljajući interese naroda i države Kosovo, rekao je Jahjagin portparol

  • 0

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga spremna je da se susretne sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem tokom samita predsednika zemalja regiona koji treba da se održi u Budvi.

Portparol predsednice Arber Vlahiu je za "Koha ditore" izjavio da je predsednica spremna da se bilo kada i bilo gde sretne sa bilo kim kako bi predstavljala, kako je rekao, interese naroda i države Kosovo.

- Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je spremna da se bilo kada, bilo gde susretne sa bilo kim predstavljajući interese naroda i države Kosovo, u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova. Predsednica Jahjaga predstavlja državu Kosovo na sastancima i zvaničnim posetama. Samit predsednika zemalja Balkana je tradicionalan i do sada je održan u Valoni, Prizrenu i Ohridu. Ovoga puta on se održava u Budvi - kazao je Vlahiu.

Predsednici Srbije su do sada, zbog učešća predsednika Kosova, bojkotovali susrete na najvišem nivou.

Dnevnik prenosi i izjavu iz kabineta predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će predsednik o učešću na samitu odlučiti onda kada dobije poziv od predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića.

Crnogorski predsednik Filip Vujanović najavio je ranije da će pozvati predsednika Srbije Tomislava Nikolića na sastanak šefova država regiona, na kome će učestvovati i kosovska predsednica Atifeta Jahjaga.

Vujanović je rekao da će Crna Gora do kraja godine biti domaćin samita predsednika Crne Gore, Albanije, Makedonije i Kosova, kao i da će pozvati Nikolića da prisustvuje skupu.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA