Dačić: Festival "Mirdita" skup visokog rizika, organizatori da razmotre odlaganje

 
T. U.
T. U.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Policiji nije prijavljen skup, rekao je on i dodao da nije potrebno tražiti dozvolu policije jer se festival održava u zatvorenom prostoru

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da smatra da je Festival "Mirdita, dobar dan", čije održavanje je najavljeno za Vidovdan, 28. juna u Beogradu, skup visokog rizika i da bi organizatori trebalo da razmotre njegovo odlaganje.

"To jeste jedan skup visokog rizika na taj dan i trebalo bi razgovarati sa organizatorima da imaju u vidu da tu može da bude provokacija i da bi eventualno možda mogli da razmišljaju o odlaganju svega toga", rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

Policiji nije prijavljen skup, rekao je on i dodao da nije potrebno tražiti dozvolu policije jer se festival održava u zatvorenom prostoru.

"Skup nije prijavljen zato što nije reč o skupu na otvorenom za koji se traže dozvole. To jeste bezbednosni rizik, ali mi do sada nismo postupali po tome zato što nikakvih najava tog događaja nije bilo prema Policijskoj upravi za grad Beograd", naveo je Dačić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Na festivalu "Mirdita, dobar dan" dojava o bombi: LJudi evakuisani ispred, policija pretražuje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dno dna

    16. jun 2024 | 18:16

    Sramota je uopšte što dozvoljavate taj antisrpski festival koji veliča terorizam i one koji terorišu Srbe na Kosovu. A Beogradjani, ako ovo dozvole treba svi da se odreknu srpskog državljanstva, pravoslavlja i da napuste Srbiju zauvek. Do sada je najveća sramota u istoriji Evrope bilo to što su 11 pijanih Nemaca zauzeli Beograd bez ispaljenog metka, a ako se ovo dozvoli to će biti još veća sramota.

  • Дража

    16. jun 2024 | 18:19

    Какво одлагање друже??? ЗАБРАНИТИ!!! Замислите да Срби у Приштини организују трибину...

  • Boža zemunac

    16. jun 2024 | 20:33

    Dačiću sram te bilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA