Vreme čitanja: oko 1 min.

Nacionalni konvent podržava održavanje festivala "Mirdita, dobar dan"

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako piše u saopštenju Nacionalnog konventa, Festival doprinosi normalizaciji i pomirenju albanskog i srpskog društva

  • 0
Mirdita dobar dan dojava bomba Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Radna Grupa Nacionalnog Konventa o Evropskoj uniji za Poglavlje 35 saopštila je danas da podržava održavanje Festivala "Mirdita, dobar dan!", uz tvrdnju da je organizacija Festivala u potpunosti u skladu sa zakonskom regulativom Srbije

Kako piše u saopštenju Nacionalnog konventa, Festival, kroz približavanje savremene kulturne scene, spajanje umetnika, aktivista i javnih ličnost, godinama "doprinosi normalizaciji i pomirenju albanskog i srpskog društva", što je, navodi se, u skladu sa dogovorima postignutim u okviru dijaloga između Beograda i Prištine, kao i u skladu sa principima rada Radne grupe za Poglavlje 35.

"Najoštrije osuđujemo javno pozivanje na zabranu ili odlaganje Festivala od strane pojedinih političara. Ovakvi pozivi su u suprotnosti sa Ustavom i zakonima koji regulišu slobodu okupljanja i slobodu govora, samim tim protiv ustavnog poretka Republike Srbije. Podsećamo nadležne organe, pre svega policiju i tužilaštvo, da su dužni da omoguće nesmetanu organizaciju Festivala 'Mirdita, dobar dan!', kao i bezbedan pristup posetiocima svim događajima koji se organizuju u okviru Festivala", navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA