Vreme čitanja: oko 1 min.

Mojsilović sa Filjuolom o bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu

A. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

General Mojsilović je ocenio da se aktuelni oružani konflikti u Evropi i na Bliskom istoku negativno odražavaju i na stanje bezbednosti u regionu, koje je i pored toga relativno stabilno, navodi se u saopštenju.

  • 0
Milan Mojsilovič, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Foto: Ministarstvo odbrane

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je danas u posetu komandanta Združene operativne komande Oružanih snaga Italije general-potpukovnika Frančeska Paola Filjuola, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu i operativnim aspektima vojno-vojne saradnje.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Filjuolo je kao komandant Združene operativne komande odgovoran za planiranje, koordinaciju i rukovođenje vojnim operacijama italijanskih oružanih snaga.

General Mojsilović je ocenio da se aktuelni oružani konflikti u Evropi i na Bliskom istoku negativno odražavaju i na stanje bezbednosti u regionu, koje je i pored toga relativno stabilno, navodi se u saopštenju.

Kao najveću pretnju po bezbednost istakao je jednostrane poteze privremenih institucija samouprave u Prištini i represiju tzv. specijalnih policijskih snaga nad Srbima u Pokrajini, dodajući da izvesni izazov predstavlja i ilegalni priliv migranata.

Analizirajući situaciju na Kosovu i Metohiji, ukazao je da se Vojska Srbije dosledno pridržava Vojno-tehničkog sporazuma i da, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i svim potpisanim sporazumima, Kfor prepoznaje kao jedinu legitimnu oružanu formaciju u Pokrajini, koja može da zaštiti srpsko stanovništvo i naše nacionalno, versko i kulturno-istorijsko nasleđe na prostoru Kosova i Metohije.

U tom smislu je izrazio očekivanje da će međunarodne snage bezbednosti u Pokrajini, u kojima značajnu ulogu ima kontingent italijanskih oružanih snaga, potpuno i nepristrasno sprovoditi svoj mandat i reagovati na svaki pokušaj ugrožavanja bezbednosti građana, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Poseta novog komandanta Kfora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA