Obradović: Koalicije na lokalnom nivou do kraja novembra

Potpredsednik SPS-a izjavio je da lokalna prepucavanja nisu uzdrmala Vladu i da je pitanje lokalnih vlasti rešeno dogovorom

  • 0

Zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović izjavio je da je dogovoreno da se do kraja novembra na lokalnom nivou formiraju koalicije po uzoru na republičku vlast.

Kod svih partnera u vladajućoj koaliciji postoji dobra volja da se to sprovede u delo i tako stavi tačka na sve nesporazume koji su se javili proteklih dana, rekao je Obradović.

Obradović tvrdi da lokalna prepucavanja nisu uzdrmala Vladu i da je ta priča u javnosti naduvana, kao i da je ubeđen da će kabinet Ivice Dačić biti na okupu ceo mandat, bez obzira na teške izazove koje ga očekuju i na domaćem i na inostranom terenu.

On je kazao da nije reč o krizi Vlade, "već se u javnosti nametnula tema da se maltene u Smederevskoj Palanci rešava sudbina Vlade".

- Ispostavilo se da to nije tačno. Lokalna samouprava sigurno ima neke posebnosti, ali one ne smeju da budu prepreka za saradnju na republičkom nivou i stabilnost Vlade - rekao je Obradović.

Obradović je kazao da nema saznanja da se na sastanku lidera vladajuće koalicije pričalo o Beogradu.

- Ali ako o tome i bude reči, na nivou koalicije biće postignuta saglasnost šta da se radi - dodao je on.

Obradović je na pitanje sudaraju li se ovlašćenja premijera Dačića i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i ima li tinjajuće netrpeljivosti između njih dvojice, odgovorio da nema "ni traga od toga".

- U situaciji sam da vidim kakav je njihov odnos i mimo sednica Vlade. Zato odgovorno tvrdim da nema ni trunke istine u onom što serviraju pojedini mediji. Nema nikavog sudara sujeta niti nadgornjavanja. Kad god imaju neko otvoreno pitanje, njih dvojica sednu i to reše u razgovoru. Najbolji primer je dogovor o lokalnim koalicijama - rekao je Obradović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA