ČISTKA U DIPLOMATIJI: Nikolić opoziva 33 ambasadora!

Trećini diplomata je istekao mandat, dok je opoziv ostalih najverovatnije rezultat političke odluke nove vlasti

  • 2

U naredna tri meseca Srbija će povući 33 ambasadora iz sveta, što je gotovo polovina od ukupnog broja srpskih predstavnika u svetu.

Kako piše "Blic", trećini je istekao mandat, dok je opoziv ostalih diplomata najverovatnije rezultat političke odluke nove vlasti.

Osim ambasadora u Moskvi i Parizu Jelice Kurjak i Dušana Batakovića, koje je predsednik Srbije Tomislav Nikolić već opozvao, rešenja su uručena i Vladimiru Petroviću u Vašingtonu, Ivi Viskoviću u Berlinu i Dejanu Popoviću u Londonu. Svima njima mandat ističe u narednih nekoliko meseci.

No, skoro 20 diplomata vratiće se u Srbiju, iako im mandat nije pri kraju.

- Povučeni će, između ostalih, biti Ana Hrustanović, ambasadorka u Rimu, Dušan Spasojević iz Ankare, Milica Čubrilo iz Tunisa, Radmila Hrustanović iz Slovačke i drugi. Reč je o nameštenicima Demokratske stranke – navodi sagovornik lista.

Poslednji veliki rez napravljen je u vreme kada je na mestu šefa diplomatije Gorana Svilanovića zamenio Vuk Drašković. Tom prilikom je istovremeno zamenjeno 14 ambasadora.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SerbOz

    27. oktobar 2012 | 02:18

    Vidim ne spominje se Ambasadorka u Australiji Neda Maletić koja je možda i najgora od svih...

  • Sandokan

    26. oktobar 2012 | 17:53

    Sve kompletno treba opozvati,jel to sto su radili to je sramota za Srbiju,postavljeni su oni koji pojma i veze nemaju sa Diplomatijom,ali zato su imali dobre veze u DSu,SPSu i rodjaci od Danice i Vuka Draskovic.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA