ŠAH MAT: Vučić odigrao partiju s Juditom Polgar (FOTO) (VIDEO)

Najbolja šahistkinja svih vremena boravi u Beogradu kao gost Sajma knjiga i prvom potpredsedniku Vlade Srbije poklonila je knjigu "Kako sam pobedila Fišera"

  • 2

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić odigrao je partiju šaha sa najboljom šahistkinjom sveta svih vremena Judit Polgar.

Polgarova je obavestila Vučića o inicijativi da se u škole u Mađarskoj uvede šah kao izborni predmet i izrazila zadovoljstvo što će još neke zemalje članice EU prihvatiti tu inicijativu, saopštila je Vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Polgarova je titulu muškog velemajstora osvojila 1991. sa 15 godina, oborivši rekord Bobija Fišera, koji je do tada bio najmlađi velemajstor. Polgarova je Vučiću poklonila knjigu "Kako sam pobedila Fišera".

Pobeđivala je skoro sve vrhunske šahiste, uključujući i bivšeg svetskog šampiona Garija Kasparova, koga mnogi smatraju najačim šahistom svih vremena.

Partiju šaha sa Vučićem i Polgarovom odigrala je i šahovski velemajstor - ministarka sporta Alisa Marić.

Najbolja šahistkinja u istoriji boravi prvi put u Beogradu kao specijalni gost Sajma knjiga, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.s / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA