Dačić: Daleko je Srbija od viza

"Imajući u vidu pozitivan razvoj odnosa i saradnje sa Evropskom komisijom, siguran sam da možemo očekivati pozitivan razvoj događaja kada je reč o početku pregovora za članstvo u EU", kaže premijer Srbije

  • 0

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je Srbija daleko od ukidanja vizne liberalizacije i dodao da nije izvesno da će država od EU dobiti "uslovi datum".

Dačić je istakao da je ubeđen da, ukoliko Srbija bude vodila konstruktivnu politiku, štiteći svoje nacionalne i državne interese i pokazujući spremnost da bude deo u rešavanju problema azilanata, sigurno neće doživeti suspenziju vizne liberalizacije.

- Zar vi mislite da je moguće da ja idem na razgovore sa Hašimom Tačijem u prisustvu Ketrin Ešton, a da nama bude ukinut bezvizni režim? To je nelogično - rekao je Dačić novinarima.

Premijer je rekao da za sada nije izvesno da će Srbija, poput Crne Gore, dobiti "uslovni datum" pregovora za ulazak u EU ili će biti predloženo neko drugo rešenje.

- Imajući u vidu pozitivan razvoj odnosa i saradnje sa Evropskom komisijom, siguran sam da možemo očekivati pozitivan razvoj događaja kada je reč o početku pregovora za članstvo u EU - rekao je Dačić.

Na pitanje novinara da li je tačno da će Srbija dobiti "uslovni datum" pregovora i da zbog toga Ketrin Ešton 31. oktobra dolazi u Beograd, Dačić je rekao da su to za sada samo različita mišljenja i očekivanja.

- Bitno je da smo mi deo procesa koji vodi ka evropskim integracijama, a posete Ketrin Ešton i Hilari Klinton Beogradu doživljavam kao podršku nastavku puta koji je započela nova Vlada Srbije - kaže Dačić.

Premijer je naglasio da ta poseta nije u funkciji pritisaka jer, kako kaže, za to nema razloga.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA