SETILI SE: Tri meseca im trebalo da sastave Odbor za kulturu!

Jedini skupštinski odbor koji još uvek nije počeo s radom je onaj za kulturu i informisanje. Novopostavljena predsednica Vesna Marjanović tvrdi da će najpre izabrati Programski odbor RTS-a

  • 0

Ni nakon tri meseca od formiranja Narodne skupštine Odbor za kulturu i informisanje nije počeo s radom! Novoizabrana predsednica ovog tela Vesna Marjanović iz Demokratske strankemeđutim, tvrdi da kašnjenje neće uticati na njihov rad.

Funkciju njene zamenice će obavljati Marija Obradović iz Srpske napredne stranke.

- Naredna sednica planirana je za ponedeljak, ali još uvek nije zakazana. Izvesno je da ćemo se na prvoj sednici baviti pokretanjem procedure za izbor Programskog odbora RTS-a čiji mandat ističe u decembru - izjavila je Marjanovićeva.

Najbitnije pitanje koje će Odbor rešavati, nakon razmatranja izveštaja o radu Republičke radiodifuzne agencije i Nacionalnog saveta za kulturu, biće budžet i obezbeđivanje stabilnog finansiranja ustanova i projekata u kulturi.

(Milica Radović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA