GRUBJEŠIĆ: Neće biti prekomponovanja Vlade po želji Miškovića

Komentarišući Vučićevu izjavu da Mišković želi da izbaci SNS iz Vlade, a da novu većinu čine URS, koalicija oko SPS, LDP i DS, vođena Draganom Ðilasom, Grubješić je rekla da toga neće biti

  • 3

Potpredsednica Vlade i funkcionerka Ujedinjenih regiona Srbije Suzana Grubješić izjavila je večeras da neće biti prekomponovanja Vlade po želji biznismena Miroslava Miškovića.

Komentarišući Vučićevu izjavu da Mišković želi da izbaci SNS iz Vlade, a da novu većinu čine URS, koalicija oko SPS, LDP i DS vođena Draganom Ðilasom, Grubješić je rekla da prekompanovanja neće biti, a da tu Vučićevu izjavu razume kao njegovo saznanje koje je podelio.

- Očigledno je taj prtisak dotle došao da je to morao da podeli sa javnošću. Verujem da postoje pritisci, ali više sam uverena da tajkini ne mogu da utiču na ovu Vladu - kazala je Grubješić.

Na pitanje da li je Vučić tu informaciju izneo na Vladi, pre nego što se pojavila u medijima, ona je rekla da na jednoj sednici nije bila zbog službenog putovanja, a da na ostalim o tome nije bilo reči.

Prema njenim rečima, Vlada funkcioniše kao tim, a URS ima nameru da do kraja mandata ostane u njoj.

Grubješić je govorila i o problemu koji postoji između funkcionera URS-a i gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića sa vrhom Kragujevačke policije i istakla da je Stevanović "sigurno imao razlog da angažuje strančke aktiviste da ga odbrane".

- Ne biste podigli aktiviste da se osećate sigurno i bezbedno, rekla je Grubješića, ističući da se ne radi o strančkoj ili  privatnoj policiji, već o aktivistima. On se u ovom slučaju ponaša kao neko ko se brani, videćemo zašto je to morao da uradi. Nije normalna situacija da u sopstvenom gradu gde ste gradonačlenik angažujte bilo koga drugog do organe reda.

Ona je navela da snimak tuče policajaca sa aktivistima, koji je danas emitovan na konferenciji za štampu funkcionera vladajućih stranaka u Skupštini grada Kragujevca, prikazuje kako "desetak inspektora tuče jednog aktivistu".

Prema njenim rečima, taj slučaj treba da se istera do kraja kroz institucije sistema i URS ne treba da se meša u to pitanje.

Na pitanje da li je o tome razgovorala sa premijerom, ministom policije i koaliconim partnerom Ivicom Dačićem, Grubješić je rekla da nije, ali da je sigurna da će se lider URS-a Mlađan Dinkić tome posvetiti.

- Bitno je da se URS umeša samo da se slučaj razreši do kraja, ali on mora da se rešava kroz institucije sistema - kazala je funkcionerka URS-a.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Predrag

    1. novembar 2012 | 11:31

    Mudro momče vidi se da si načitan. Da nisi možda iz DS-a?

  • Philip Štark

    1. novembar 2012 | 01:42

    Loš me ućur zadesio, te sam lošu strofu ispisao. Kad je već ispisah, odoh se ispišat'.

  • Philip Štark

    1. novembar 2012 | 01:35

    Kuda Miško kročiše, tu mu noge celijevahu gospodnje. Dođoše Sveti Ugnjetavače sa silaham groznijem od . Ali tu se uspraviše Kraljeviću

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA