Grubješić: Napredak u dijalogu prečica za uslovni datum

Konkretne korake treba da definiše Evropski savet ako odluči da preporuči uslovni datum za otvaranje pregovora sa Srbijom, kaže potpredsednica Vlade Srbije

  • 0

Potpredsednica Vlade Srbije zadužena za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je da je vidljiv i održiv napredak u dijalogu s Prištinom glavna prečica koja će dovesti do toga da Srbija do kraja godine dobije uslovni datum za početak pregovora sa EU.

Imajući u vidu sve glasnije najave da bi uslovni datum Srbija mogla da dobije u decembru, Grubješićeva je istakla da to zavisi od Brisela.

- Te konkretne korake treba da definiše Evropski savet ako odluči da u decembru preporuči uslovni datum za otvaranje pregovora sa Srbijom. Za sada znamo da se koristi formulacija vidljiv i održiv napredak u dijalogu sa Prištinom - rekla je Grubješić.

Upitana da li to znači da je konkretan nastavak dijaloga premijera Srbije Ivice Dačića i Hašima Tačija ključna, odnosno jedina stavka za prečicu do početka pregovora, ona je odgovorila odrečno.

- Treba primeniti sve što je dogovoreno u tehničkom dijalogu - smatra ona.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA