NIKO NIJE ZAŠTIĆEN: Prisluškivan i predsednik Skupštine?

Paralelno sa pričom o prisluškivanju, otkrivena je i afera sa listinzima poziva sa mobilnih telefona koje su koristili Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović. Neki od učesnika nakon objavljivanja afere odmah otvorili bolovanje

  • 1

Osim šefa države Tomislava Nikolića i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, prisluškivan je i prvi čovek Narodne skupštine Nebojša Stefanović, objavile su "Večernje novosti".

Beograski list nezvanično saznaje da se već naziru vinovnici ovog slučaja, među kojima su neki koji su otvorili bolovanje čim je bruka pukla u javnosti. Osim priče o prisluškivanju, paralelno je otkrivena i afera sa listinzima poziva sa mobilnih telefona koje su koristili Vučić i Stefanović.

Veliki zaplet nastao je onda kada je pre četiri dana BIA obavestila Vučića da je jedna služba Uprave kriminalističke policije tražila listinge njegovih kontakata. Navodno, nalog je potpisao načelnik UKP Rodoljub Milović, ali se sada utvrđuje autentičnost njegovog potpisa, jer postoje osnovane sumnje da je reč o faksimilu.

- Afera sa prisluškivanjem predsednika Nikolića i potpredsednika Vučića nema veze sa mnom kao ministrom unutrašnjih poslova već sa policijom, pošto ne postoji jasan sistem nadzora i kontrole akcija. Zato su nepohodne promene u MUP - poručio je premijer Ivica Dačić, koji je o aferi u petak razgovarao sa Vučićem.

Izvori "Večernjih novosti" prenose da se u MUP sada vodi opsežna istraga kako je došlo do toga da se brojevi telefona visokih državnih funkcionera nađu u policijskoj "obradi". Nezvanično saznajemo da originala naredbe u policiji nema, a svi pokušaji da se od Telekoma dobije kopija ostali su bezuspešni.

(I. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoli

    3. novembar 2012 | 14:44

    Eeee, ako i ovoga prisluskuju, onda su bas zaludni...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA