Korak bliže rešenju

Vlada Srbije insistira da se pokrajinske institucije predstavljaju u skladu sa međunarodnim dokumentima, poručuje direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović

  • 0

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je danas da su Beograd i Priština korak bliže rešenju za regionalno predstavljanje Kosova i Metohije, ali da nisu tako blizu konačnom rešenju.

"Jedini model što se Vlade Srbije tiče jeste da se Priština predstavlja u skladu sa Rezolucijom 1244. Na pločici koja bi stajala ispred delegacije Prištine trebalo bi da stoji Kosovo 1244 ili UN. Juče smo bili na korak bliže rešenju, ali nismo tako blizu rešenju", rekao je Mihajlović, gostujući na RTS.

Vlada Srbije, prema njegovim rečima, insistira da se pokrajinske institucije predstavljaju u skladu sa međunarodnim dokumentima, odnosno u skladu sa dokumentom koji je ključni za odnose Beograda i Prištine.

Na pitanje da li je u jučerašnjim razgovorima posrednika Evropske unije u dijalogu Beograda i Prištine Roberta Kupera i šefa pregovaračkog tima Beograda Borislava Stefanovića bilo pritisaka na Srbiju da prizna nezavisnost Kosova, Mihajlović je rekao da pritisaka uvek ima i da će zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova uvek zastupati tu poziciju, ali je istakao da Srbija neće priznati nezavisnost.

Mihajlović je napomenuo da se većina dogovorenog u dosadašnjem procesu dijaloga implementira, poput carinskih pečata, matičnih knjiga, katastarskih knjiga i slobode kretanja, a da je i dogovor oko univerzitetskih diploma blizu potpune implementacije.

(izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA