Vlada ograničava plate u javnom sektoru

Suština donošenja zakona o ograničavanju plata je da se ograniče zarade onih koji primaju najviše, a da ne budu pogođeni oni koji imaju najnižu platu - kaže ministar prosvete Žarko Obradović

  • 0

Rešenje o ograničenju maksimalnih zarada u javnom sektoru Vlada Srbije trebalo bi da donese na sednici u četvrtak 8. novembra. Ministar prosvete Žarko Obradović kaže da je cilj ovog rešenja ograničenje najvećih plata.

- Na pretprošloj sednici Vlade premijer Ivica Dačić je otvorio to pitanje i dat je zadatak resornom ministarstvu da pripremi predlog kako da se reši problem, jer je suština donošenja zakona o ograničavanju plata da se ograniče zarade onih koji primaju najviše, a da ne budu pogođeni oni koji imaju najnižu platu - rekao je Obradović za televiziju "B92".

On dodaje da očekuje da će u četvrtak biti predloženo rešenje.

Povodom donošenja ovog zakona, za danas je zakazan i prvi protest - Sindikat zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije održaće u podne ispred zgrade Vlade javnu sednicu povodom zahteva da se iz Zakona o utvrđivanju maksimalne zarade u javnom sektoru izuzmu zaposleni u komunalnom sektoru.

(M. S. / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA