DAČIĆ: Ako treba, snosiću odgovornost za praćenje Nikolića!

Ako se povodom ometanja kolone predsednika Srbije utvrdi bilo čija odgovornost, onda će taj tu odgovornost i snositi, bilo pred Tužilaštvom, bilo u okviru MUP-a, rekao premijer Srbije i dodao da je u toku zvanična istraga o "aferi prisluškivanje"

  • 1

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da su u toku istrage u vezi s incidentima o prisluškivanju i o ometanju kolone predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

- Ako se utvrdi bilo čija odgovornost, onda će taj tu odgovornost i snositi, bilo da je reč o procesu pred sudovima i Tužilaštvom, bilo da je reč o sankcijama u okviru MUP - istakao je Dačić povodom incidenta ometanja kolone predsednika Srbije.

- U toku je istraga o tome šta se desilo. Reč je o pokušaju presecanja kolone predsednika Nikolića. Tom problemu treba prići kao i kod svakog drugog takvog incidenta bez obzira na to ko je učesnik u svemu tome. U svakom slučaju, za to postoje nadležne službe i istrage se vode nezavisno od bilo kakvih natpisa u medijima - rekao je Dačić srpskim novinarima u Rimu.

Kada je reč o slučaju prisluškivanja predsednika Srbije i potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, Dačić je podsetio da je u toku zvanična istraga.

- Vodi se zvanična istraga o tome da li je bilo zahteva za skidanje listinga ili ne. O tome vodi istragu i Služba unutrašnje kontrole MUP Srbije. Za sada nisam informisan o tome da li su te istrage završene i, kada se vratim u zemlju, videću dokle je sve to stiglo - rekao je Dačić.

Tači neka priča šta hoće, Kosovo nećemo priznati!

Dačić je, pred sutrašnji nastavak dijaloga u Briselu, rekao da on predstavlja nastavak razgovora u pravcu normalizacije odnosa Beograda i Prištine, ali da nema ni govora o tome da se dijalog završi obostranim priznanjem.

- Apsolutno je nemoguće da Srbija prizna ovako proglašenu nezavisnost Kosova - naglasio je premijer Srbije.

Na pitanje da prokomentariše izjavu kosovskog premijera Hašima Tačija da će ishod celog procesa biti međusobno priznavanje, Dačić je odgovorio da Tači "može da izjavljuje šta god hoće".

- Isto tako kao što bih i ja mogao da izjavljujem šta god hoću, ali ne želim. Nemamo ništa protiv da razgovaramo o totalnoj i potpunoj normalizaciji odnosa, a to podrazumeva dogovor sa Srbijom i kompromis – rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, važno je da EU taj dijalog vodi statusno neutralno i da nema prisiljavanja da Srbija nešto mora da uradi ukoliko želi da dobije datum za početak pregovora sa EU ili članstvo u Uniji.

- Mi imamo inicijativu, predlažemo i želimo da se to pitanje što pre reši, ali da bi se rešilo, ti predlozi moraju da poštuju legitimne interese i Srba i Albanaca na Kosovu - istakao je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA