Krasić (SRS): Lekari da utvrde uzrok bolesti

Poslednji kompletan medicinski izveštaj zdravstvenog stanja Šešelja urađen 2009. godine. U Hag stigao tim lekara, Tribunal navodi da će pomoći u organizaciji posete

  • 0

Tri godine nije napravljen izveštaj u kome bi se videlo šta je uzrok zdravstvenih problema Vojislava Šešelja, tako da od lekarskog tima očekujemo kompletan medicinski nalaz, kaže za Telegraf.rs Zoran Krasić, šef pravnog tima za odbranu lidera SRS.

On je dodao da se s Šešeljem čuje porodica, te da mu se i dalje javljaju aritmija i tahikardija.

Član Predsedničkog kolegijuma SRS Dejan Mirović izjavio je da je tim lekara stigao u Hag i sprema se da ga poseti.

Krasić očekuje da se u izveštaju da vidi da li je dosadašnja terapija bila u skladu s medicinskim standardima, a za to nije neophodno samo pogledati dokumentaciju, već i obaviti medicinski pregled.

- Ovo sada su nalazi, a postoji celokupan izveštaj iz 2009. godine. Njega je uradio Zdravko Mijailović sa VMA, kada ga je sekretarijat Tribunala odredio da pregleda Šešelja, ali je već 2010. Dragan Šutanovac zabranio tom doktoru da se angažuje. On je prvi konstatovao da ukoliko nastavi da koristi lekove koje su mu prepisali u Hagu da će imati problema s aritmijom i tahikardijom – ističe Krasić.

Prema njegovim rečima, najverovatnije će izveštaj prvo biti predat Vojislavu Šešelju, a potom će pretresno veće u Hagu biti upoznato s tim stanjem.

Portparolka Haškog tribunala Nerma Jelačić izjavila je da će Tribunal pomoći u organizaciji posete tima beogradskih lekara i da će im omogućiti pristup Vojislavu Šešelju i medicinskom kartonu, "kao i lekarima koji su ga lečili u pritvorskoj jedinici ili bilo kojoj drugoj ustanovi u Holandiji".

Ona je napomenula da tim povodom Tribunal, međutim, neće izdavati saopštenja zbog zaštite privatnosti optuženog.

Rasim Ljajić izjavio je da zdravstveno stanje lidera Srpske radikalne stanke Vojislava Šešelja nije bezazleno. On je dodao da je značajno to što će moći da ga pregleda ekipa lekara koju je sam Šešelj tražio, a za koju je Tribunal dao saglasnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA