URS: Otkazivanje poslušnosti naših odbornika u Šapcu motivisano je sa strane

Sedam odbornika URS-a je rešilo da formira novi klub i podrži trenutnu većinu koju predvodi DS, što je centrala stranke ocenila kao "politikanstvo" koje se ne dešava slučajno

  • 2

Gradski odbor Ujedinjenih regiona Srbije Šabac napustilo je sedam odbornika te stranke, oni su nezadovoljni preporukom lidera Mlađana Dinkića o potrebi prekomponovanja vlasti u tom gradu.

Odbornici, koji su napustili lokalni odbor URS i stranku, saopštili su da su formirali novi odbornički klub u gradskoj skupštini.

Dojučerašnji predsednik Gradskog odbora URS-a Nemanja Pajić nalaziće se na čelu nove regionalne stranke, koja bi, kako je planirano, trebalo da se zove "Zapadna Srbija".

- Mi apsolutno podržavamo politiku nove Vlade i slažemo se sa svime što je predsednik URS-a Mlađan Dinkić uradio za prvih 100 dana Vlade, slažemo se i da se deficit u državnom budžetu smanji na pola, podržavamo i sve što radi prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić na smanjenju kriminala i korupcije, ali njihov posao nije da prekomponuju vlast na lokalu - naglasio je Pajić.

Pajić je rekao da mu je nuđeno da bude gradonačelnik Šapca i da ne beži da jednog dana to i bude, ali tek kada mu građani daju to poverenje, a ne kada o tome dogovori neko van grada.

On je rekao da njihova odbornička grupa ima sedam odbornika i da će nastupati sa koalicionim blokom u kome će biti LDP i Ujedinjena seljačka stranka tako da će zajedno imati 11 odbornika.

U URS-u, sa druge strane, smatraju da se “otkazivanje poslušnosti” odbornika te stranke u Šapcu ne događa slučajno, niti bez motivacije sa strane.

- Zanimljivo je da su ti isti ljudi pre samo tri dana bili jednoglasni u zahtevu za prekomponovanje vlasti u Šapcu. Da li je neko izvršio pritisak na njih, ne možemo da znamo. Sigurno je da se ovako navodno spontano otkazivanje poslušnosti ne događa ni slučajno, ni bez motivatora sa strane - rečeno je u centrali URS-a u Beogradu.

Kako je rečeno, u svakom slučaju, ko god misli da u tri dana može da menja stavove u potpuno različitim pravcima je politikant, a ne političar.

Sa novom odborničkim grupom, vladajuću većinu u gradskoj skupštini, čija je okosnica DS, podržava 39 lokalnih poslanika. Šabački parlament ima 69 odbornika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mina

    8. novembar 2012 | 21:22

    Nije mi jasno zasto su odbornici vlasnici mandata odu iz stranke na osnovu cijeg su imena i dobili mandate i poklone ih drugoj.

  • Mina

    8. novembar 2012 | 21:32

    Motivisan je gospodin Pajic i te kako...pa ko ne bi bio stanom u Beogradu,autom,dobra fotelja...pa sta jos covek da pozeli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA