Postupak protiv dva poslanika Nove Srbije?

Državni organi su se raspitivali da li dva poslanika NS uživaju imunitet, potvrdio je predsednik skupštinskog Administrativnog odbora, i dodao da se i jedno fizičko lice raspitivalo o imunitetu jednog poslanika DS-a

  • 0

Državni organi raspitivali su se da li dva poslanika Nove Srbije, protiv kojih se vodi postupak, uživaju imunitet. Skupštinski Odbor zaadministrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja još nije dobio nijedan zahtev za ukidanje imuniteta.

Kako je rekao predsednik tog odbora Zoran Babić, za dva poslanika NS državni organi su tražili informaciju da li se radi o poslanicima i da li uživaju imunitet, dok se jedno fizičko lice interesovalo da li jedan poslanik DS uživa imunitet.

Babić je naveo da se sud u Nišu raspitivao za poslanika NS iz tog grada Dejana Rajčića, protiv kojeg se od 2006. godine vodi sudski proceš zbog zloupotrebe službenog položaja, ali da ga je Rajčić obavestio da je sudu dostavio pismenu izjavu da se neće pozivati na imunitet.

Babić je objasnio da je Odbor i pored toga od suda u Nišu tražio da Skupštinu Srbije obavesti o daljim planovima i eventualnom zahtevu za ukidanje imunitete, jer parlament, kako je naglasio, neće nikoga štititi i ukoliko bude potrebe da se imunitet ukida to će se desiti u brzom i efikasnom postupku, kao što je bio slučaj sa poslanikom DS Oliverom Dulićem.

On je precizirao da postoji zahtev još jednog državnog organa za informacijom da li još jedan poslanik NS uživa imunitet, pošto je napravio saobraćajni prekršaj za koji je zaprećena kazna od 15.000 do 30.000 dinara, ne precizirajući o kome je reč.

Pored Dejana Rajčića, članovi poslaničkog kluba Nova Srbija su još i Miroslav Markićević, Dubravka Filipovski, Mladen Grujić, Zlata Đerić, Nevena Adžemović, Spasojević Srđan i Stanojević Velimir.

Predsednik Administrativnog odbora je naveo i da je jedno fizičko lice tražilo informaciju u vezi sa jednim poslanikom DS zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja, ali da Odbor i parlament ne mogu da reaguju po zahtevima fizičkog lica, već samo državnih organa i da je on od Ministartsva pravde tražio obaveštenje dokle se stiglo u tom postupku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA