VUČIĆ MENJA USTAV: Krađa državnih para ne sme da zastareva!

- Na državnoj i narodnoj muci se ne isplati krasti, jer pravda kad-tad dođe po svoje. Imam "vruću" liniju i s Vašingtonom i s Briselom - otkriva vicepremijer

  • 1

Vicepremijer Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić rekao je da Srbija, poput Hrvatske, razmišlja da promeni Ustav i krađu državnih para proglasi kriminalom koji ne zastareva, kao ni ratni zločin, ali i način na koji da se sprovedi Zakon o poreklu imovine.

- Gledamo da sve bude u skladu s evropskom praksom, i da ne donosimo nešto sto bi bilo neko naše originalno rešenje nego ono što već postoji u svetu - rekao je Vučić u intervjuu novosadskom "Dnevniku".

On je kazao da je poruka 100 dana rada Vlade "svima koji su na državnoj i narodnoj muci državnim parama stvorili svoje imperije" da se "ne isplati krasti", da će "kad-tad pravda doći po svoje".

- Siguran sam u to da ćemo u vladajućoj koaliciji i Vladi postići dogovor o najefikasnijem načinu obračuna s onima koji su zemlju razorili - rekao je Vučić.

Vučić je, takođe, najavio i svoj put u Vašington 5. decembra.

- Očekujem da tamo imam susret na nivou koji su mnogi moji prethodnici sanjali u Srbiji, pa taj san nisu dosanjali. S kim - kad dođe vreme - rekao je Vučić.

Upitan da li ima "neku vruću liniju" sa svetskim centrima i moćnim ljudima u njima, Vučićev odgovor je "da".

- Kada mi je to potrebno, da, odmah, i s Vašingtonom i s Berlinom - kaže prvi potpredsednik Vlade Srbije, koji dodaje da veruje u nemačku državu, njen sistem i institucije.

Vučić je najavio da će Skupština Srbije već krajem novembra usvojiti strategiju za borbu protiv korupcije.

Govoreći o aktuelnoj "aferi prisluškivanja", Vučić kaže da tu ima mnogo zloupotreba i da će deo toga svakako reći i ljudima pokazati na primerima kako je funkcionisalo i kako funkcioniše, da građani vide kako se neko neretko poigrava državom.

O borbi protiv kriminala i korupcije, Vučić kaže da to nije cilj da bi se neko nekom svetio, ali jeste da se narodu pokaže pravo i pravda i u Srbiji stvori poslovno okruženje, atmosfera da ljudi mogu da ulažu.

Upitan na osnovu čega tvrdi da su se biznismen Miroslav Mišković i gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas udružili protiv njega, Vučić kaže da su njih dvojica vlasnici istih novina, suvlasnici "Presa", da je video način na koji zajednički deluju protiv njega i to javno.

- Nisam neko ko čita "Vreme" i treba da se pravi da ne zna da su to novine čiji je finansijer Mišković - rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije.

O tajnosti platforme za Kosovo, Vučić kaže da je potpuno normalno da se ne otvara diskusija u javnosti o pitanju o kojem još ne postoji dogovor ni predstavnika vlasti.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Поновно буна против нео-дахија

    10. novembar 2012 | 02:08

    До сада нисам веровао нити једном српском политичару, па ни Г-дину Вучићу нити један одсто и све његове предлоге и изјаве сам видео као чист популизам са циљем стицања више гласача ојађене Србије. Овај предлог, да крађа народних пара или било које имовине, територије, народне перспективе, народних нада и очекивања, се третира по Уставу као кривично дело и не застарева, је апсолутно на месту и требало би га проширити на све оне који су на било који начин узели или злоупотребили било шта народно и претворили у приватну својину или било како извукли корист. Отимачина и претварање народног у приватно је својевремено у потлаченој и поробљеној Србији довела до буне против дахија који су читлучењем претварали народно у приватно (упоредите то време са садашњим транзиционим добитницима тајкунима, богатим политичарима, богатим државним службеницима, директорима пропалих фирми и транзиционим губитницима тј. обичном незаштићеном српском рајом...).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA