Jeremić: Nisam jedini koji misli drugačije u DS

Član Demokratske stranke naveo je da podržava težnju aktuelnih lidera demokrata za uspostavljanje stranačkog jedinstva, i dodao da se ne odriče poslaničkog mandata

  • 0

Predsednik Generalne skupštine UN i član Demokratske stranke Vuk Jeremić rekao je da će poštovati novo rukovodstvo stranke u svemu što budu radili dobro i da će ga kritikovati za sve za šta bude mislio da nisu u pravu.

Jeremić je nakon poslednjeg Glavnog odbora DS bio jedini koji je javno rekao da ne podržava odluku Borisa Tadića da se ne kandiduje za lidera stranke.

- Ne mislim da sam jedini koji je mislio da je ovo drugačije moralo da se završi, ali nije u redu da govorim u bilo čije ime. Ja sam jasno rekao šta mislim i iza toga stojim - rekao je Jeremić.

On je naveo da podržava težnju aktuelnih lidera DS za uspostavljanje stranačkog jedinstva, ali da ne vidi zašto to nije moglo da bude ostvareno nakon izbornog izjašnjavanja.

- I ja sam učestvovao na izborima u DS i izgubio, i to nije bio problem za nastavak mog delovanja unutar stranke - rekao je Jeremić.

Jeremić je takođe naveo da se ne odriče poslaničkog mandata iako je to tražio budući predsednik DS Dragan Đilas.

- Mandat sam dobio od građana Srbije. Kada je reč o stranci koja me je kandidovala, u prethodnoj kampanji DS sam se angažovao mnogo više, na nivou cele Srbije, od svih onih koji mi danas osporavaju mandat. No, bilo kako bilo, za manje od 10 meseci vraćam se u zemlju i mislim da će dolazak nekoga ko je upravo okončao predsedavanje svetskim parlamentom biti pristojno pojačanje za poslanički klub DS - rekao je on.

Predsednik GS UN rekao je da je neophodno da se u Srbiji prekine kontinuitet nesloge oko vitalnih državnih pitanja, jer joj, u suprotnom, preti opasnost od nestanka.

- Mislim da je neophodno da prekinemo kontinuitet nesloge oko vitalnih državnih pitanja, jer nam, u suprotnom, preti opasnost od nestanka u vrtlogu aktuelnih regionalnih i svetskih previranja - upozorio je Jeremić.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA