Tirk: Ne vraćati vize Srbiji

- Već smo pokazali interes i spremnost da pomognemo Srbiji na njenom putu ka EU, a u novembru smo tražili da joj ne bude vraćen vizni režim - rekao je predsednik Slovenije

  • 1

Predsednik Slovenije Danilo Tirk, koji kao jedan od kandidata učestvuje u izbornoj trci za novog šefa države, izjavio je da će Slovenija negovati dobre političke i privredne odnose sa Srbijom i da se angažovala da Srbiji ne bude vraćen vizni režim.

- Odnosi Slovenije i Srbije su dobri i verujem da će u budućnosti biti još napredniji. Slovenija je već pokazala interes i spremnost da pomogne Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji. U novembru smo tražili da Srbiji ne bude vraćen vizni režim, jer je neophodno da ljudi mogu slobodno da se kreću i sarađuju - rekao je Tirk.

On je naglasio da Slovenija podržava ulazak u Evropsku uniju svih bivših država Jugoslavije.

Upitan da li će privredna saradnja dve zemlje ubuduće biti unapređena i realizovana na obostranu korist, Tirk je odgovorio da su "slovenački privrednici već bili u Srbiji, a dolaze i srpski privrednici ovde".

- "Nektar" je već preuzeo "Fruktal", i to je primer srpske investicije u Sloveniji. Verujem da će takvih primera u budućnosti biti i više - rekao je predsednik Tirk.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • najprovokator

    12. novembar 2012 | 07:22

    ko si ti da palamudis o vizama...da smo pametni uveli bi vize za sve bivše republike osim sadašnje Republike Srpske...prvo zbog priznavanja Kosova,drugo zbog njihovih "investicija" u Srbiji i sad naše radnike cimaju za plate..Crnogorce obavezno voditi kao strane državljane i vratiti ih kod Mila Djukanovica,da ih on školuje i zapošljava tamo..a mi možemo i bez njih i Evrope i bez čitave planete..staviti bodljikavu žicu oko Srbije i ko želi da nas vidi upad 5000 eura...napunili bi se brzo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA