MIKI RAKIĆ: Ispitati ko je prisluškivao Vučića i Nikolića!

"Lako se utvrdi da li je neko imao motiv kada je tražio listing ili mere potpune kontrole komunikacija. Pošto se radi o ozbiljnim stvarima, istrage ne treba voditi preko novina. Treba brzo istražiti o čemu se zapravo radilo", kaže bivši sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost

  • 0

Bivši sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost, bivši predsednik Biroa za koordinaciju službi bezbednosti i nekadašnji šef kabineta Borisa Tadića, Miodrag Rakić kaže da je na tužilaštvu i Unutrašnjoj kontroli policije da utvrde da li je bilo osnova za praćenje komunikacije predsednika Srbije Tomislava Nikolića i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, kao i da li je bilo zloupotreba.

- Aleksandar Vučić je izneo vrlo konkretne podatke. Svaki od tih konkretnih podataka može da se proveri i nadležni organi da utvrde da li je bilo zloupotreba. Da bi se bilo kome zadiralo u tajnost komunikacije, mora da postoje razlozi. Na tužilaštvu i Unutrašnjoj kontroli policije je da utvrde da li je bilo osnova za takvo postupanje i da li je bilo zloupotreba - kaže Rakić. On ističe da, ako je tražen listing, mora da postoji motiv i pisano obrazloženje za to.

- Lako se utvrdi da li je neko imao motiv kada je tražio listing ili mere potpune kontrole komunikacija. Pošto se radi o ozbiljnim stvarima, istrage ne treba voditi preko novina. Treba brzo istražiti o čemu se zapravo radilo - naglašava Rakić.

(D. Z. / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA