DIPLOMATA: Veljović ide u Zagreb, biće oficir za vezu?

Direktora policije čeka mesto u diplomatiji, a sva je prilika da će biti "prekomandovan" u Hrvatsku, na mesto oficira za vezu ili konzula

  • 0

I dalje aktuelnom direktoru policije Miloradu Veljoviću najverovatnije će biti ponuđeno diplomatsko mesto u Hrvatskoj, ukoliko ne bude reizabran na ovo mesto.

Podsetimo, premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić istakao je da je smena u vrhu policije neophodna, a da je Veljoviću savetovao da "pređe u diplomatiju". Kako prenosi dnevni list "Blic", Veljović bi najvetovatnije mogao da ode u "Lijepu njihovu".

- Veljović bi mogao da računa na mesto konzula ili oficira za vezu u Zagrebu - kaže izvor iz MUP-a Srbije.

Ipak, kako tvrdi ovaj izvor, Veljović ne želi još da napusti policiju, "kako bi završio započete poslove, pogotovo istrage koje je započeo nedavno formirani Antikorupcijski tim". U prilog ovome ide i podatak da se Veljović kandidaovao za direktora policije.

- On pokušava da izdejstvuje da direktora ne predlaže ministar, već Savet za nacionalnu bezbednost, računajući da će u tom slučaju imati podršku predsednika Tomislava Nikolića i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića - tvrdi isti izvor ovog dnevnog lista.

Međutim, Dačić je nekoliko putra ponovio da direktora predlaže on i to po istim pravilima po kojima je 2006. godine Veljovića na to mesto predložio tadašnji ministar Dragan Jočić.

(M. S. / Izvor: Blic)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA