Dačić i Sidov saglasni: Istraga o trgovini organima da se sprovede do kraja!

Predsednik Vlade Srbije je u razgovoru sa izvestiocem Parlamentarne skupštine Saveta Evrope istakao da Srbija želi da se sva sporna pitanja rešavaju dijalogom

  • 0

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za situaciju na Kosovu Bjorn fon Sidov istakli su da se na Kosovu i Metohiji primenjuju univerzalni standardi kada je reč o poštovanju ljudskih prava, bezbednosti i zaštiti verskog i kulturnog nasleđa.

Kako je navedeno u saopštenju Vlade Srbije, premijer Dačić je istakao da Srbija želi da se sva sporna pitanja rešavaju dijalogom kao i da istraga o trgovini ljudskim organima bude sprovedena do kraja.

Premijer je, takođe, naglasio da je veoma važno što Savet Evrope zauzima statusno neutralan stav, navodi se u saopštenju.

Državni sekretar Ministarstva pravde i državne uprave Danilo Nikolić sastao se sa izvestiocem Fon Sidovim, sa kojim je razgovarao o uspostavljanju saradnje državnih organa Srbije i organa privremene samouprave na Kosovu i Metohiji.

Izvestilac PS SE Sidov ocenio je da fokus interesovanja mora biti na ljudima koji žive na Kosovu, kojima treba obezbediti dostupnost državnih organa i institucija pravosuđa, saopštilo je Ministarstvo pravde i državne uprave.

Nikolić je istakao je da je veoma značajna saradnja sa Euleksom, posebno kad je u pitanju borba protiv korupcije, i dodao da veruje da će se saradnja postići i uz pomoć Umnika, navodi se u saopštenju.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA