DODIK: Presuda Haškog tribunala je sramna!

- Ovo je ponižavajuća odluka za sve žrtve, za sve Srbe! Svi koji su verovali da postoji međunarodna pravda sada mogu biti sigurni da je ona selektivna i politička i da se samo na taj način upražanjava - poručuje predsednik Republike Srpske

  • 4

Oslobađajuća presuda Haškog tribunala hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču doneta je pod političkim uticajem, neverovatna je i sramna, smatra predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

- Neverovatno je da nakon prvostepene presude hrvatskim generalima sada bude donesena oslobadajuća presuda. Moglo se očekivati, možda, smanjenje kazne, ali ne i ovo - rekao je Dodik.

Predsednik RS misli da je "politika imala odlučujući uticaj" i da Hrvatska, koja treba da postane član Evropske unije, s presudom o udruženom zločinačkom poduhvatu "sigurno ne bi imala dobre reference". Dodik vidi još jedan aspekt presude iz Haga:

- Ovo je ponižavajuća odluka za sve žrtve, za sve Srbe! Svi koji su verovali da postoji međunarodna pravda sada mogu biti sigurni da je ona selektivna i politička i da se samo na taj način upražanjava - poručio je Dodik.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • puma

    16. novembar 2012 | 12:04

    šta ti znaš zločincu srpski!!

  • pesimista

    16. novembar 2012 | 12:43

    @puma tacno mi je zao, sto postoje takve osobe, kao sto si ti...

  • Robert Lucas

    16. novembar 2012 | 15:20

    Evropa je kurva sa Njemackom I Austrijom na celu. Ovo je zlo vrijeme za Srpski narod. Fasizam nije nestao. Sad ga I amerika (USA) upraznjava. Licemjerni gadovi. Fuj. Kroz istoriju bilo je I gore za Srbe pa su prezivjeli, samo sto ja tada inseam bio savremenik, ali bol se prenosi kroz generacije i jos uvijek ne prestaje. To sto cine Srbima ovi bjelosvjetski gadovi zelim da se desi i njima licno i njihovim narodima. Bog nam pomog'o

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA