NIKOLIĆ: Politička odluka, Srbi u poziciji krivca!

Današnjom odlukom Haškog tribunala Hrvatska može legitimno da slavi najveći pogrom u svetu posle Drugog svetskog rata, poručio predsednik Srbije

  • 6

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je da je Haški tribunal u slučaju Ante Gotovine i Mladena Markača doneo političku, a ne pravnu odluku, koja neće doprineti stabilizaciji situacije u regionu, a Srbe u Hrvatskoj stavlja u poziciju krivca, iako je upravo u Kninskoj krajini bio žrtva najvećeg pogroma posle Drugog svetskog rata.

Današnja odluka Haškog tribunala neće doprineti stabilizaciji situacije u regionu, otvoriće stare rane, a Srbe u Hrvatskoj, mali broj njih koji je ostao tamo da živi, staviti u poziciju krivaca nad kojima i dalje svako može nekažnjeno da sprovodi svoju "pravdu", smatra predsednik Srbije.

"Tokom operacije "Oluja" proterano je preko 220.000 Srba i ubijeno na hiljade nenaoružanih muškaraca, žena i dece. Ko je za to kriv? Današnjom odlukom Haškog tribunala Hrvatska može legitimno da slavi najveći pogrom u svetu posle Drugog svetskog rata. Država koja ne dozvoljava ni porodicama nestalih Srba da utvrde gde se nalaze tela njihovih najmilijih", ističe se u saopštenju pres-službe predsednika Republike.

Ako je do sada bilo razloga da verujemo onima koji su tvrdili da je Haški tribunal neutralan, pravičan i nešto više od suda Srbiji i srpskom narodu, najnovijom odlukom o oslobađanju ratnih zločinaca to je demantovano, naveo je Nikolić.

"Srpski narod je u novijoj istoriji bio žrtva genocida, najsurovijih zločina, progona i mučenja, a Srbi žigosani kao zločinci koji treba da se stide i ćute. To je paradoks koji više ne sme da se ponovi", istakao je predsednik Republike Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosnjak

    17. novembar 2012 | 07:16

    Sta sre mislili srbende da velicate vase krvoloke a ne odgovara vam pustanje ovih priznatih Hrvatskih generala.Ovi makar nisu ubijali decu i zene i starce jer niko nema mastu ubijanja kao bolesna srpska bagra!Polako vas svijet procitao i daje vam prema zasluzi.To je tek pocetak!

  • Виде Даничић

    16. novembar 2012 | 15:13

    Да ли ћеш и даље да изјављујеш како Србија и даље жели да остане на јевропском путу и да добијање датума за прприступне разговоре нема алтернативу? Или ћеш можда мало да прогледаш? Или ћеш само мудро да ћутиш ако то радиш из тачно одређених разлога. Све је могуће, али нека знаш да више не личиш на оног предизборног Тому! Иако ми сада знамо да си се само правио да си предизборни Тома. А у ствари си њихов као што је био и бивши преш`едник. Сви сте ви исти, млијеко вас србско разгубало...

  • Dojčilo

    16. novembar 2012 | 15:08

    E kad je tako, gospodine predsedniče, kao što kažete objasnite mi što ćemo mi u toj i takvoj EU? Treba li da kad dodjem kući napravim izbor Vaših govora u kojima ste bili žestoki protivnik EU i Haškog tribunala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA