VUK DRAŠKOVIĆ: A etničko čišćenje?

- Bespomoćna deca, žene i starci, prema današnjoj presudi, bili su legalna ratna meta junačke domovinske hrvatske vojske - kaže lider SPO-a

  • 7

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da oslobađajuća presuda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču legalizuje etničko čišćenje Srba iz krajeva u kojima su živeli vekovima, odakle ih nije uspela "počistiti ni nacistička država Hrvatska za vreme Drugog svetskog rata".

Drašković je naglasio da je komandna odgovornost hrvatskih generala za veliki zločin nad civilima nesporna, a ona je bila osnov za kažnjavanje srpskih ratnih komandanata u svim dosadašnjim presudama Haškog tribunala.

- Bespomoćna deca, žene i starci, prema današnjoj presudi, bili su legalna ratna meta junačke domovinske hrvatske vojske - rekao je Drašković.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan DeSPOt

    16. novembar 2012 | 22:43

    Mi danas imamo dve Evrope, jedna koja nas ni po jednoj tacki ne smatra partnerom i druga Jevropa koju mi ne smatramo dostojnim partnerom.Otud i dvostruki arsini i anatemisanje srpskog naroda po okoncanju Drugog svetskog rata.Setih se Vukovih reci i ''istine'' ...da je Draza izasao kao pobednik iz rata a ne Broz Tito, Srbija bi poodavno bila deo razvijenog drustva i ravnopravni cinilac u Evropi-Jevropi.Ovako ostaje nam zal sto smo kao narod-nacija odabrali put komunizma, te smo sami sebi zatvorili granice nekadasnjih zemalja Evrope- Jevrope ,nasih saveznica iz oba svetska rata.

  • posmatrac

    16. novembar 2012 | 16:42

    E neka si se i ti javio Vuce Draskovicu. Pokazao si da nisi 100% gnjida, da ima malo coveka i u tebi!

  • Lisica

    16. novembar 2012 | 17:04

    Sad si nasao da se javljas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA