TADIĆ O SLOBODI GOTOVINE I MARKAČA: Težak udarac međunarodnoj pravdi!

Postavljaju se brojna pitanja o objektivnosti suda koja sa sobom nose opasne interpretacije uloge međunarodnih institucija. Pitanje je i u kojoj meri su pod pritiskom politike, a u kojoj meri vrše svoju nadležnost i misiju - poručio je lider Demokratske stranke

  • 8

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da odluka Haškog tribunala da oslobodi generale Gotovinu i Markača proizvodi teške posledice na prostoru zapadnog Balkana. On je apelovao na građane Hrvatske na uzdržanost.

- Presuda predstavlja duboki i teški uradac međunarodnoj pravdi i proizvodi teške posledice na prostoru zapadnog Balkana - rekao je Tadić.

Lider demokrata se povodom sramne odluke Haškog tribunala oglasio nešto posle 17 sati. On je istakao da se može videti svojevrsni trijumfalizam u Hrvatskoj i velika potištenost u Srbiji.

- Postavljaju se brojna pitanja o objektivnosti suda koja sa sobom nose opasne interpretacije uloge međunarodnih institucija. Postavlja se pitanje u kojoj meri su pod pritiskom politike, a u kojoj meri vrše svoju nadležnost i misiju - kazao je Tadić.

Prema njegovim rečima, ako, zbog ovakvih presuda, Srbija odustane od ideje međunarodne pravde i prava, onda postaje saučesnik u uspostavljanju nepravde.

- Srbija nema drugi put nego da nastavi politiku pomirenja i borbu za uspostavljanje prava i pravde, uprkos cenama i svim teškoćama na tom putu - rekao je Tadić.

On je istakao da bilo kakav trijumfalizam u Hrvatskoj, koji je ovog trenutka evidentan, ne doprinosi politici pomirenja i boljim odnosima

Hrvatske i Srbije.

- Zbog toga apelujem na moje kolege i na građane Hrvatske na uzdržanost i u ovom danu - poručio je Tadić.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Savo

    16. novembar 2012 | 20:01

    Tadicu zasto nisi na Trgu Bana Jelacica da slavis sa svojima?

  • Ma da

    16. novembar 2012 | 19:21

    Tadicu izvini im se sto su i to malo proveli u Hagu,milim da se ti veselis vise od hrvata sto su ova 2 supka izasla na slobodu !

  • milica

    16. novembar 2012 | 19:22

    Ja predlazem da se ipak za svaki slucaj izvines.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA